Håll ut...

snart kommer ett nytt inlägg :-)

Thank you for waiting!


Diamantbröllop

Igår var vi hela stora familjen Hansson bjudna till Brunnbäcks herrgård för att fira min mormor och morfar på deras Diamantbröllopsdag. De har varit gifta i 60 år!!! Det känns helt overkligt, det är inte många som får uppleva den dagen. Kanske mest för att det inte så många som lever så länge som mormor och morfar har gjort!


Så här fina är de, jubilarerna, 85 respektive 92 år!


Så här fin är Brunnbäcks herrgård. Och dagen bjöd på strålande sol!


Mor och dotter!


Mor och dotter!


Mor och dotter och dotter-dotter!


Mormor och dotter-dotter!


Far och son!


Kusinerna!

Ja, det var vår släktmiddag det! Den var fantastiskt fin och jag riktar ett stort Grattis till min kära mormor och morfar och ett stort Tack för den fina kvällen tillsammans med er!

Varm kram

Sälen 2009Påskdagen packade vi och drog oss mot Sälen. Vi mötte upp farmor och farfar och Jonas med pojkarna efter vägen. Det var en 8-bäddsstuga i Blå byn, Lindvallen. Vi har haft det jättebra! Första dagen var det lite jobbigt i backarna för Moa som mest hade motgångar hela tiden tyckte hon. Men resten av tiden har de åkt hela dagarna och det har gått super! Jag är full av förundran över hur Emma orkar åka slalom från 9 på morgonen till halv fem på eftermiddagen. Mina ben är helt slut vad ska då hennes vara... Men hon har bara ett leende på läpparna och kämpar på! Snögubbeborg och spökstigen var roligast!


Första kvällen i Sälen var vi ute och åkte lite pulka - kul tyckte barnen och de vuxna...


Måndagen var det dags för skidor och brädåkning! Järngänget är på gång!

På måndagskvällen var vi bjudna hem till Jeanette och Urbans stuga på middag. Det var en riktig lyxstuga de bodde i och maten var super och så också sällskapet!

Alla barnen Hanssons och Lindkvists!


Isak äter glass.
Detta var den enda kvällen som solen tittade fram och vi passade på att ta en promenad bland de fina nybyggda stugorna i Gubbmyren, Lindvallen.


På tisdagen provade Elsa och åka slalom. Hon pratade varje dag att när "jag blir stor ska jag osså åka skidor..". Det är klart hon ska få prova tänkte vi och det gjorde hon. Se så glad hon blev!!! :-) Hon åkte lite, till och med själv i liften men det verkar inte som om hon tyckte det var så väldans roligt... än så länge.
Son och far. På tisdagskvällen var vi ute på restaurang. Bakom oss satt självaste.... Ulrika Messing :-)


Så kom torsdagen den 16 april och vår lillaste prinsessa fyllde 3 år. Fina paket och sång mötte henne när hon vaknade!


Väl hemma igen så kom mormor med tårta och vi hade lite kalasande. Tänk att hon redan blir 3 år... snyft...
På söndag väntar barnkalas!

Imorgon åker vi till Avesta för att fira mormor och morfars Diamantbröllopsdag!!! 60 år har de varit gifta - det är ju inte klokt!!!

Allt gott!
Varmaste kramar och till farmor och farfar säger vi bara: TACK!!!!!

Påsken 2009

Påsken är över för i år och den bjöd på mycket smått och gott. På långfredagen var vi hemma hos våra bästisar :-) familjen Lång. De överträffade alla våra förväntningar med maten denna gång, en påskbuffé utöver det vanliga - super! På påskafton hade vi bjudit hem våra grannar Familjen Lindkvist och Familjen Ström-Olsson. Vi hade det riktigt roligt och jättetrevligt! Vi premiärgrillade och åt gott och Strömska familjen stapplade in lagom till efterrätten :-)
Sen spelade vi spel hela kvällen lång och barnen roade sig jättebra med lekar och filmer och godis!

För killarna var det blodigt allvar...


... för oss tjejer var det mest roligt...Lena, jag, Emma och Jeanette.


Dagen efter var det packning för hela slanten för då var det dags att åka till Sälen!

/Anna

Glad påsk

Den långa dagen lider mot sitt slut. Vi har njutit av den underbara vårdagen idag! Pelle har fått tvätta och dammsugit båda bilarna och detta gjorde honom så lycklig :-) Han kräver inte mycket ...
Vi har städat undan lite i trädgården, barnen kunde ju till och med gräva i sandlådan - jippie! Elsa har haft två kompisar här idag, tack och lov har de flesta barn haft vattkoppor redan så det faktum att Emma är helprickig är inte något som hindrar umgänge. Vi åt lunch utomhus - det är ett vårtecken det! Sen åkte vi ner på stan och åt glass.


Prick-Lisa. De bruna prickarna i ansiktet är mycket riktigt kvarlevor efter påskkärringandet igår :-)

Igår var lite av en otursdag för Moa. Hon råkade slå till gitarren på hennes läpp så det blödde från tanden, som tur var just den tanden som är lös. Men imorse vaknar hon av den största fläskläpp jag sett!!!


Är det något de är bra på våra tjejer så är det att lägga på rådjursblicken så de ser så hemskt ledsna ut - eller hur!

Ikväll har vi varit hos Långs och njutit av riktigt god påskbuffé och trevligt sällskap. Tyvärr blev Elsa lite dålig på kvällen, febrig och hostig. Så hon och jag åkte hem tidigare medan resten av familjen är kvar. Tänk så otroligt mycket lättare livet var när vi bodde vägg i vägg... suck...

Appropå det, så tog jag emot en högskolestudent idag som läste Samhällsvetarprogrammet inr kulturgeografi. Hon skulle skriva sin c-uppsats om attraktiva boendemiljöer och självklart ställde jag upp! Riktigt roligt var det. Det enda negativa jag kunde komma på med Källviken var just avståndet till Johan och Lena... krystat va :-)

Nu håller vi tummarna för att Elsa sover sig frisk till imorgon för då har vi bjudit hem ett par grannfamiljer och det ska bli jättemysigt! 8 barn och 6 vuxna - inte illa! Tur vi har stort hus!!!

Avslutar med en fin vårbild!


Elsa, Emma och Linus avnjuter lite lasagne i vårsolen!

Allt gott vänner och en Glad påsk!

Påskharen hade en något märklig present i år...

Nu har det lagt sig efter kalaset och i efterdyningarna finns bara Moas lyckliga minnen kvar!
En uppdatering: Moa är nu ihop med A--in fast hon är mest kär i O---er :-)
Så sött, så sött!!!

Elsa har blitt av med sina vattkoppor, istället blev vi tvungna att göra ett besök på akuten i söndags med henne. Hon har under 1,5 månad haft nässelutslag som kommer hastigt på hela kroppen. Natten till sönadagen blossade de upp så hennes ben var helt fullt i stora nässelutslag som kliade väldigt mycket, hela natten... Läkaren sa dock att det troligen inte var någon allergi utan att det är tämligen vanligt att detta uppkommer, vilket det kan göra av många olika orsaker och oftast vet man inte varför. De brukar försvinna, men hon medicineras nu med en kur av antihistaminer. Det dämpar dessa symptom.

Så går måndagen och idag när vi hämtar änglarna så klagar Emma på huvudvärk och Moa på illamående. Inom loppet av ett par timmar har Moa fått magsjuka och Emma har hög feber. Jag lyfter på tröjan och mycket riktigt - nu är det hennes tur att få vattkoppor!!! Men det är ju lika bra att få det gjort nu så har alla barn haft det sen, vilket är skönt. Dessutom är det säkert lindrigare för dem att få det nu när det är lite torrare i luften än på sommaren.

Annars är tankarna hos mamma och Björn som igår landade på Island för att senare åka vidare mot New York. De har aldrig varit i USA och de ser verkligen fram emot det! Önskar dem en trevlig vistelse.

Själv ska vi på påskbuffé hos Långs på fredag och det ska bli roligt. Hoppas bara vi är friska då!

På söndag bär det av till Sälen och det ska bli riktigt skönt!

Allt gott!
Kram


RSS 2.0