Falun - varmast både nationellt och internationellt!

Att Falun har slagit värmerekord både i Sverige och i hela Europa denna sommar har inte gått obemärkt förbi hos familjen Hansson... hövva vad varmt det varit - men helt underbart såklart! Äntligen kom den sommar vi väntat på. Bada, sola och fika hela dagarna. På kvällen är det kvällsmat och tv och tre mycket trötta flickor som stirrar på tv:n utan att egentligen se något för de är så trötta.


Emma, Emilia, Wilma och Elsa äter lite lunch vid stranden.


Emma, Elsa och Anton vid bryggan i Källviken.


Det finns massor av vildhallon vid badplatsen nere vid oss. Mumsigt tycker Elsa.


Moa nyligen uppstigen ur badet.

I söndags kväll kom de äntligen - våra kära vänner från norr. Peter, Helena, Jacob och Pontus dök upp framåt 22-tiden efter en lååååång bilresa ned. Vi fick tillfälle att bjuda på Sveriges vackraste väder så det enda de fick uppleva under de fyra dagar de var här blev just badstränder... En dag var vi på Leksand sommarland, som har blivit en tradition när de kommer ner.

Leksand sommarland

Emma vågade inte riktigt, men väl på första blomman vågade hon ut med Jacobs hand hårt i sin.Grillkväll på Koholmsvägen


Badning på Roxnäs uddeMoa och Pontus fann varandra och här sitter de och kuckilurar i deras "Jaguarträd". De kallade det för Jaguarträd för det såg ut som en träd där en jaguar skulle kunna ligga och sova... :-)
Bad i Källviken

Tack för titten! Det är alldeles fantastiskt att ha er på besök - kom snart igen. Vi kommer uppöver också framåt vårkanten ;-)

En vecka kvar på semestern - ska fortsätta njuta och koppla av såsom jag verkligen gjort hittills.

Kram
Astrid Lindgren och Gröna lund

Alla barns högsta önskan borde gå i uppfyllelse om de fick besöka Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Föreställ dig att få krypa in under sängen och in i väggen och klättra upp på skåp och köksbord som är tre-fyra gånger så stor som du själv precis som Nils Karlsson pyssling, eller få gå hinderbanan "Inte-stöta-mark" precis som Pippi i filmen, besöka Lottas hus, Bullerbyn, se Ronjateater, Karlsson-på-taket teater och mycket mycket annat. Två hela dagar i parken och tjejerna var ändå inte mätt. Men det var fantastiskt mysigt ställe och två dagar behöver man. Lilla Elsa är alldeles fascinerad av Pippi och sitter nu blickstilla framför Pippi-filmerna och tittar på dem med stora ögon.

Vi bodde på Hotell Ronja i Vimmerby och efter en heldag i parken så avslutade vi dagen i relaxavdelningen på hotellet med badning och bastning. Gissa om de tre björnungarna sussade sött sen hela natten...

Efter Vimmerby fortsatte vi mot Västervik där vi bodde en natt. Sen drog vi vidare upp till Stockholm och mötte ett strålande vackert väder. Det föll sig så lämpligt att vårt besök på Skansen sammanföll med Allsång i tisdags så vi fick se Poodels och E-type och de andra. Ja, eller se och se - åtminstone höra... Det är rätt mycket folk där kan jag säga. Dessutom var barnen mest intresserade av att se djuren så det vart björnar, älgar och sälar istället för vår del. Vi bodde på Scandic Park på Östermalm, mycket fint hotell. Dagen efter gick vi på Gröna lund hela dagen, läste om karusellkaoset på Liseberg samma dag, men det hindrade inte oss... Tyvärr var Moa 2 cm för kort för Berg- och dalbanan, men hon åkte både Vilda råttan och Kvasten. Lustiga huset var dock favoriten. Lite sockervadd, glass, ständigt letande efter toaletter, långa köer till åkattraktionerna och en barnvagn som alltid är i vägen - där har vi det: Hanssons på Grönan i ett nötskal :-)

Nu är vi hemma igen - barnen längtar som vanligt hem efter ett par dagar borta. De saknar kompisarna och djuren hemma. Pelle åkte på Rock weekend i helgen och Moa åkte till farmor och farfar i helgen så jag och Emma och Elsa har varit ensamma. Vi har haft det skönt, lekt, ätit, lekt, ätit och sovit... I lördags var jag och Elsa hos Johan och Lena på sommarfest. Maken till skyfall har sällan skådats i just den stund vi skulle cykla upp till Galgberget... Det fick bli bilen istället och Coca-Cola på festen. Emma skulle sova hos hennes kompis men ångrade sig i samma stund som vi kom hem på kvällen. Lite mammasjuka drabbade henne plötsligt.

Imorgon är det IKEA som gäller och sen ska ju faktiskt det fina vädret börja komma. Hoppas innerligt det. Till nästa vecka väntar vi finfrämmande från Piteå - det ser vi alla fram emot!

Nu kommer bilderna.


Elsa sitter och lyssnar på musik på väg mot Vimmerby. Det är "Lollo och Bernie-sången" som gäller!


Vi mellanlandar i Askersund för lite lunch och titta på båtarna.
För dagen är det Emma som agerar fotomodell!


Så kommer äntligen söndagen och vi gör entré på Astrid Lindgrens värld! Här i Pippis butik.


Mycket promenerande blev det, tappra flickor hade vi som orkade med två dagar i parken.


Emma är Ida...


Och så här såg Emil och Ida ut på Astrid Lindgrens värld.


Det var Pippi...


och Pippis sockerdricksträd...


och mera sockerdricka...


och det var Villa Villerkulla...
Emma och Moa står uppe på Hoppetossa och kollar in när Kling och Klang försöker få tag i Pippi för att ta henne med till barnhemmet.


och det var Lilla gubben...


Pappa fick sig en pratstund med Kling och Klang som mumsade pannkakor...


Vi tittade in i Nils Karlsson pysslings värld där vi kände oss väldigt små...
Jag når inte riktigt till dörrhandtaget mamma...


Från en liten Karlsson till en Karlsson på taket... som för övrigt blev Moas favorit! Kan tro annat när hon fick krama honom!


Elsa utanför Karlssons hus uppe på taket...


Hansson på taket...


På "Lilla gatan" kände sig till och med Elsa stor tror jag :-)


Konstigt ställe det här när jag får böja mig för att komma in genom dörrarna... hmmm.


Ronja var jämte Karlsson på taket en storfavorit!
Här klättrar de i Mattisborgen.


Här sitter vi och väntar på att Ronja ska börja. Emma passar på att ta några kort på resten av familjen.


Här håller farbror Nilsson på att sätta ut rävsaxen så räven inte ska ta Abbes kaninungar... det vet vi ju alla hur det gick.


Här hoppar vi i ladan tillsammans med Rasmus på luffen.


Moa står framför Norrgården, Mellangården och Sörgården i Bullerbyn.


Det nästan allra bästa var Pippis "Inte-stöta-marken-bana" som var väldigt lång och rolig tyckte barnen.


På tisdagen drog vi vidare till Västervik där vi sov en natt. Vi är inne i stan och äter lunch och tittar på båtarna.
Njut av några väldigt vackra bilder på Elsa som mamma lyckades knäppa fast jag var hemskt stirrig och nervös att de skulle ramla i vattnet...
På tisdag kväll, lagom till Allsång, anländer vi till Skansen. Djuren lockade mer än Anders Lundin för barnens del så det blev björnar och älgar och klättring istället...
Mina hjärtan på Skansen med Globen i bakgrunden.


På väg över till Djurgården.


På Scandic Park har man tänkt på barnen och gav dem några presenter vid incheckning. Här ritar de.
Efter 800 försök och 70 "titta på mamma nu" så blev det ju ett riktigt fint kort....


Barnen fick till och med måla på underläggen vid middagen på hotellet. Lyxigt...


Sen på onsdagen var det äntligen dags för Gröna lund. Elsa gillar verkligen veteranbilarna. I allafall på andra försöket. Första försöket? Låt mig bara säga så här; köar länge, Elsa bajsar i trosorna, Emma vill inte åka själv, pappa och Moa åker andra karuseller - vad gör man... Man försöker igen lite senare och då funkar ju allt!


Emma tar emot en puss från clownen med skräckblandad förtjusning...


Moa verkar oroväckande van att få pussar.... :-)Rida på hästen är drömmen för Elsa, men mamma, detta är ju ingen riktig häst! 


Så tar vi lite mat i magen...


för att sen få plats med Sveriges största sockervadd...


som man blir så ljuvligt kladdig av...


Avslutar med en drömmande Moa, som längtar tillbaka till Astrid Lindgrens värld...

Hej svejs.Flera födelsedagar och kommande semester

Ja, nu var det längesedan jag skrev ett inlägg här, vilket innebär ett hopp från Canarieöarna till Runn och kommande semester!

Några saker har hunnit hända sedan förra inlägget i april; Emma har fyllt 5 år, det är därför hon är så lång nu... som hon säger själv :-)
Mamman har hunnit fylla 33 år, mormor har fyllt 55 år och gammelmorfar 91 år!!! Det har varit strålande sol och spöregn och hysteriskt mycket jobb för Annas del och extremt lite jobb för Pelles del, som slutade på Hemköp i maj efter 16 år inom företaget... Han börjar sitt nya jobb den 1 september så detta blir nog det längsta sommarlov barnen (och Pelle) får njuta av någonsin!

Barnen har haft skol- och dagisavslutning, vi har firat midsommar i Pilbo och vi har varit i Säterdalen och klättrat och tittat på djuren. Kort och gott - livet rullar på!

Jag gör mina sista dagar denna vecka och sen väntar en lång semester! Vi åker iväg till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld nästa lördag - gissa om barnen knappt kan bärga sig! Det värmer i hjärtat och se deras tindrande ögon när de pratar om allt de vill göra där. De laddar upp genom att titta på hemsidan www.alv.se och ser filmerna, lyssnar på musiken och läser böckerna. Moa har haft Astrid Lindgrenstema hela våren i skolan så hon passar på att lära mamma och pappa några detaljer om Astrid som vi inte visste om... När vi ändå drar nedåt så tänker vi antingen åka ut åt kusten och Västervik och bada i havet eller så åker vi uppåt Stockhom och går på Gröna lund och Skansen. Det ska blir hemskt skönt att komma iväg en sväng. I slutet av juli kommer våra kära Piteåvänner ned till Dalom - det ser vi fram emot! Ett besök på Leksand sommarland väntar då som traditionen bjuder!

Lite bilder får illustrera upplevelserna under senvåren och försommaren:

Mormor fyller 55 (eller var det 25...) år och vi är i Avesta och hälsar på.


Emmas 5 års kalas! Toppenfint väder och blåsigt och 13 barn - underbart!
Avslutning på Astrid Lindgrentema i skolan. Moa var Annika (ur Pippi förståss).
Sen var det dags för skolavslutning - den allra första! De är så rysligt söta när de ska upp och sjunga på scenen och man är så omåttligt stolt så tårarna gärna vill titta fram...
Så kom midsommar och den firar vi enligt tradition hos Johan och Lena. Åker lastbilsflak till Pilbo bystuga, skyddar oss under paraplyerna och dansar runt majstången och fikar! Alltid lika mysigt. Sen grillar vi på Galgberget och tjafsar om hur vi ska ta oss hem på bästa sätt mitt i natten...
Mamma fyller 33 år - börjar bli gammal nu :-)


Så här fin var jag på mammas kalas (ja, ända tills jag råkade kissa i byxorna...).
Elsa har ju nästan slutat med blöja, använder den bara på nätterna. Mamma och pappa får dock tvätta ett antal byxor varje dag som är full av både "det lilla" och "det stora" :-D. Men hon är så duktigt vår 2-åring!
Ni som ännu inte varit i Säterdalen bara måste ta er dit - det är ett fantastiskt ställe där man kan vara en hel dag utan problem. Finns allt och det är väldigt vackert. Man får förtränga de minnen man har från sin ungdom när man var där i ett helt annat syfte... (det var kul då också i och för sig...) :-)

Inte konstigt att barnen älskar denna rutschkana eller hur!?


Alldeles bakom rutschkanan upp på berget slingrar sig flera fantastiska klätterstigar
i princip lodrät riktning. Barnen (och mamma och pappa...) älskar att klättra där - så även denna gång!Vi är bara helt bäst när vi kommit ända upp på toppen!


Och däruppe på toppen hittade vi ett par hästar.


Elsa funderar lite över kalkonerna och grisarna runt i kring henne.


Världens sötaste sötnos - Elsa!


Världens vackraste 5 åring!
Jätterolig gunga tycker barnen!


Mamma, det är en get som stångar sig mot mitt ben... :-)


Prinsessorna!


Hemma i trädgården "gömmer" sig Ida i gräset.


Men Elsa hittar henne förstås!


Sköt om er och ha en underbar sommar!

RSS 2.0