Syskonkärlek

Plötsligt händer det... tjejerna är sams och kramas med varandra.
Dessa stunder är några av de lyckligare i mitt liv!

Kram på er alla


image172


image171

Elsa ser bokstavligen upp till sina "idoler", storasystrarna Moa och Emma. Det är fantastiskt hur otroligt mycket hon tycker om dem. Hon skrattar med dem när de är glada, gråter när de är ledsna och känner av minsta lilla sinnesförändring hos dem. Lilla gumman, det kan inte vara lätt att vara minst i skaran av brudar... men oj så mycket du får igen av dem. Om du visste vilken liten pärla du är för dem också!


Vart tog vintern vägen?

Denna vinter måste vara den mildaste på många år. Idag tittade Emma ut genom fönstret och sa: Mamma, är det sommar? :-) Nej, det är ju vinter. - Men det ser ut som sommar när solen lyser och det är varmt...
Ja, ungefär så känns det. 5 plusgrader och dropp från taken, strålande sol och jag ska inte klaga, dagarna är härliga, men för barnens skull är det lite tråkigt när vi inte kan åka pulka och skidor. Men istället kunde de cykla och det är ju också bra roligt!

Helgen har för övrigt varit lugn. I morse överraskade Moa oss med att komma upp ur sängen och gå på toaletten och kräkas och ha diarré... eller blir vi inte särskilt överraskade längre... Ska hon få magsjuka igen!?! Hon kräktes ett par gånger och var dålig i magen ett par gånger, sen var det full fart. Hon har ätit som en häst och nu är hon hur pigg som helst. Konstigt, men jag hoppas innerligt att det inte var magsjuka utan något annat... vad som helst bara inte magsjuka så vi andra blir smittade igen... vore riktigt hemskt.

Nu hoppas vi på FRISKARE tag och en härlig vår!


Sköt om er alla!

Kram


Slalomutflykt

Eftersom lördagen fylldes av skjutsande till barnkalas och kompisar och avslutades med en mysig middag hos våra vänner, så hanns inte Runndagarna med.

Laddade inför söndagen istället och planerade för att åka till Bjursås slalombacke. Jag köpte mig ett par nya slalompjäxor, sist jag köpte nya var jag 14 år... jag hade växt ur dem... 1200 kronor på rea kostade mina nya!! Inflationen har gjort sitt sedan 1989...

Iväg kom vi i allafall på söndagen. Tog ungefär en timme och packa med alla grejer, Elsa somnade i bilen på väg dit och kunde sen inte somna om... men sånt får man räkna med.

Så roligt det var att få åka slalom igen! Det var väldigt länge sen för mig. Tror knappt jag åkt sen Emma föddes... fem år alltså. Underbart med milsvid utsikt, inte särskilt mycket folk, inga köer till liftarna, 4 grader varmt och växlande molnighet. Familjen Hansson är nu trött... att vara ute suger energi onekligen.

Några bilder för att illustrera dagen:

image159

Emma ska åka barnbacken. Sätter 1000 kronor på att hon står och tänker på något helt annat än slalomåkning här... : ) Hon är duktig, men egentligen helt ointresserad...

image160

Nu kommer liften! Pappa grejar och fixar...

image161

Nu bär det av... det gick ju superbra!

image162

Liften går i snigelfart så pappa skjuter på lite...

image164

Moa med sina "bästa" kompis Wilma i mitten och Alva, Wilmas syster.

image165

Tre tuffa brudar som susar nedför backarna. Den underbara utsikten gör gott i själen!

image163

Nej, efter ett par åk så är flickorna hungriga och fikasugna...

image166

Emma...

image167

suktar efter korvarna....

image168

Hjärtat, så superduktig i backarna!

image169

Emmas kompis Elin var också i Bjurs!

image170

När vi ändå var på utflykt med fyra lager kläder på oss (!) så passade Elsa på att bli dålig i magen... Inom loppet av en kvart bajsade hon ner sig fyra gånger. Toppenkul!

Ja, så kan det vara en dag i Bjursås! Det var trevligt men ack så skönt att komma hem.

Kram på er

Superfriska igen!

Så kom torsdagen och hela familjen kunde äntligen få gå till jobb, skola och dagis igen efter tre veckor med magsjuka som bara gått runt...

Alla hjärtans dag har passerat denna vecka. Barnen kom hem med så fina kort de gjort till sin mamma och pappa och sina systrar. Förvånar mig hur mycket alla hjärtans dag betyder för de små liven... Emma sa innan vi gick och la oss kvällen innan; Mamma, imorgon är det alla hjärtans dag, då är jag ledig från dagis. Nej, gumman det är dagis imorgon. Men mamma, det är ju alla hjärtans dag!
Precis som om det vore julafton : ) Gulliga barn...

Annars är det nu fredag kväll och vi har just sett klart på Let´s dance, barnen har somnat i soffan, Emma klagar på ont i magen... aaaahhhhh... får man bädda med skydd i sängen igen då...

Hoppas helgen bjuder på fint väder. Det är lite kalas för barnen och imorgon kväll är vi bjudna på middag hos Johan och Lena. Ska bli väldigt kul, saknar dem så mycket. Förhoppningsvis så hinner vi med lite slalomåkning i helgen också. Det är ju Runn-dagarna, så en sväng ut på sjön borde vi!

Allt gott! 

fortfarande magsjuka...

Man kan knappt tro det är sant, men nu går vi in på tredje veckan med magsjuka i familjen... Det har bara gått runt och när vi nu äntligen trodde att alla blivit någorlunda friska och att denna arbetsvecka skulle få bli normal så kräks Moa hemma på köksgolvet hos sin kompis... (pinsamt nog)

Tack och lov för världens bästa moster Bibbi som ställer upp och är barnvakt imorgon trots risk för att smittas! Du är guld värd!

Annars ringde mamma från Thailand igår. 35 grader varmt och grönt vatten, palmer och god mat. Fy sjutton vad jag är avundsjuk. De har det bra. Längtade efter barnbarnen... och de längtar också efter dem. "Mommo", säger Elsa varje dag.

Igår drog svärmor och svärfar till Canarieöarna en vecka. Livet är så orättvist! :)

Men, vår tid kommer väl om en sådär 15-20 år...

Nej, nu ska jag ägna en stund åt jobbet och sen sova de stackars timmarna på helspänn innan nästa barn börjar kräkas...

Kramar från sjuka familjen

... magsjuka...

Idag är det synd om mig. Ligger här i magsjuka just som jag trodde jag hade klarat mig då resten av familjen låg förra veckan. Tji fick jag.

Så med datorn i knät och hinken bredvid :-) har jag tagit mig igenom denna dag också... Det värsta är de flashback som kommer från mina tre graviditeter. Trodde jag och Gud var överens om att jag inte skulle ha magsjuka någonsin igen. Jag har haft min beskärda del av kräkningar...
Jobbet håller naturligtvis på att gå under då jag inte varit på plats idag... man är ju helt oumbärlig (inte...). Däremot så stockar sig arbetsuppgifterna och desto mer kommer det bli att göra resten av veckan. Aldrig är rätt tid att bli sjuk!

Helgen har varit lugn. Moa och Emma har provat sina nya längdskidor och det gick.... bra. Förstår bara inte vem de fått sitt heta temperament ifrån... Så fort det inte går som man vill så är det skrik och tårar. Men för Moas del gick det bra, förutom att ena skidan åkte av mest hela tiden. Emma gav upp tämligen snart och valde pulkan istället. Senare på eftermiddagen utmanade vi ödet och provade slalom också i Källviksbacken. Det var premiäråk för Moa denna säsong och det gick alldeles strålande! Emma provade också, men eftersom Pelle behövde springa bredvid henne i liften och den gick ganska fort så blev det bara två åk... men hon är väldigt duktig och hålla balansen och modig som vågar åka!

Elsa njöt mest av fikapauserna och åkningen med snowracern! Detsamma gäller för mamma...

Sköt om er!

[Till mamma och Björn säger jag ha en fantastiskt trevlig resa! Njut!]

[Till Henke säger jag; hoppas du har det bra och funnit dig tillrätta igen. Vi ses snart igen. Puss]

[Till mina älskade tjejer säger jag; ni förgyller mitt liv! Underbara ni!]

Man blir alltid så sentimental när man är sjuk... :-)

Kram

RSS 2.0