Simon and Tomas - släng er i väggen :-)

Jag har ju pysslat med en del i hemmet senaste tiden. Jag hittade ju äntligen nya sängar, som vi för övrigt sover helt gudomligt i!!! När jag nu hittade dem ville jag också passa på att göra iordning sovrummet så det blev lite mer ombonat. Nu är det gjort, och det blev så bra!

Vi har målat om ett par väggar, satt upp lite skåp och belysning och voalà. Här kommer lite före och efter-bilder.


Sovrummet före.
Målningen ska påbörjas. Den gamla tapeten skymtas i bakgrunden. Det är inget fel på den men rummet blev tyvärr för mörkt.


Målningen är påbörjad.


Skåpen ska upp. Tack och lov så har vi två små med(stjä..)hjälpare... :-)


Och här är resultatet! 
God natt vänner!

Melodifestivalyra 2009

Upplevelsen blev precis så underbar som vi hade hoppats på!!!

Vi samlades på en restaurang utanför Leksand (playsand, som Petra Mede så fyndigt uttryckte det :-)) kl 12.00 i lördags. Roland, Britt-Marie, Jonas, Helene och Viktor och Robin och hela vår familj. Åt lite och for sen till Ejendals arena. Det blev lite försenat och det var ett genrep så vi fick följa hur det går till lite "bakom kulisserna", de testade fortfarande några saker vad gäller kameravinklar, kläder, teknik och annat. Men på det stora hela var det som sändningen på kvällen. EMD var tjejernas favorit, den låten är riktigt bra. Molly Sandén var också bra, vi gillade också Velvet och BWO. Rickfors låt var trallvänlig...

Jag förutsätter att jag inte bryter mot några upphovsrättsliga regler när jag här bjuder er på lite bilder; lovar att inte lägga ut videoklippet med EMD:s låt eftersom de tydligen riskerar att bli diskade då... :-)


Emma har så länge tjatat om att få använda smink... vet inte vem hon fått det ifrån eftersom jag aldrig gör det. Idag, när vi skulle på Melodifestivalen, så var det dags. Så här fin blev hon!!


Tjejerna hade fått nya kläder dagen till ära! Emma med sitt löshår i, hon vill så gärna ha långt hår.


Ejendals arena utan publiken.


Vi är på plats, rad 22, toppenbra platser. Vi väntar...


och vi väntar...


spännande är det!


och vi väntar... och under tiden roar vi oss med att titta oss omkring. Så ofantligt mycket teknik överallt - häftigt att se!


Sen börjar det!!! Velvet först ut!


Petra Mede.


E.M.D var riktigt bra!!!


Molly med den fantastiska rösten!


BWO med de fantastiska kläderna!!!


När alla låtarna var slut så fick Elsa lite spring i benen, vilket hon botar här!


Green room, längst fram mot scenen!

EMD gick vidare till final, även på repetitionerna (även om det bara var lottning som avgjorde det nu) och barnen blev så glada! Här viftar de med sina blinkande lampor och hejar på sina idoler.

Emilia var ju också där och tittade, liksom flera av våra grannar och Moas klasskompisar!

Efter Melodifestivalen åkte vi till Hotell Lerdalshöjden i Rättvik. Här åt vi god middag och tittade på delfinal 3 på tv:n. Det var riktigt roligt att se det en gång till. Det var fler än vi som ville se det på tv:n!Vi fick en helhelg av farmor och farfar, barnen fick egna fickpengar att köpa vad de ville för i baren och de tog chansen, allt från dricka till godis och chips. Vilken höjdarkväll! Föräldrarna kan bara instämma!!!

Vi tackar tusenfalt för den underbara helgen, den var riktigt riktigt bra!!!

Inatt ska jag njuta av vår nya säng igen!

Sov gott och sköt om er!
Kram
Läxläsning och friidrott

Varje vardag när vi kommer hem från jobb, skola och dagis och är hungriga och lite småkinkiga så är det en kamp mot klockan att hinna göra iordning mat innan alla blir för griniga av hunger, däribland mamma själv... :-)
Tv:n är ett fantastiskt hjälpmedel vid de här situationerna men just denna dag så hade Emma följt med en kompis hem efter dagis och Elsa lyssnade på ljudbok medan Moa gjorde sin matteläxa. Mamma stod bredvid och lagade mat - så idealiskt!

På onsdagar går Emma på friidrott - hon älskar det! Hennes dagiskompisar Ella, Lovisa och Cajsa går också. Här tränar hon bl a längdhopp och höjdhopp. Elsa älskar också friidrotten för då är hon med och springer av sig också! Lustigt, samma historia som upprepar sig. Moa gick på friidrott när Emma var runt 3 år och då älskade Emma att vara med och leka på sidan...


Först lite uppvärmning.


Viktigt att lyssna på fröknarna så man vet hur man ska göra. Tryggt med kompisarna och hålla i hand. Emma i mitten.


Längdhopp är kul för då får man hoppa i sanden!


Lite höjdhopp.


Elsa testar av lite höjdhopp också och lite kullerbytta.


Klättrar allra högst upp såklart!

Nästa vecka är det sportlov och även lov från jympa och friidrott för barnen - konstigt nog för att vara sportlov!!! Men vi får aktivera oss själva, kanske lite skidor blir det nog. Badning också kanske - vi får se!
Sov så GOTT!!!

Äntligen, det har hänt! Jag har hittat en ny säng och provsovit en natt - fantastisk känsla. Sverigesängen - lägg det på minnet.

Det var en ganska rolig historia faktiskt. Jag for iväg alldeles ensam på morgonen för att gå på IKEA och provligga deras madrasser och titta på sovrumsinredning. Madrasserna där var tyvärr alldeles för hårda för mig, inte ens deras mjukaste var ens i närheten av den känsla som infinner sig när jag t ex provligger MIO:s Superior-madrasser. Tyvärr var MIO:s madrass (dessutom deras lyxmodell) den första jag provlåg och den har alltså satt ribban, det var väldigt svårt att hitta någon motsvarande. Det enda som inte var bra med Superior var priset, det var ett bra pris men för mycket pengar tyvärr.
Nåväl, jag sprang omkring i Valbo och handlade sovrumsinredning på IKEA iallafall - det kommer bli riktigt fint. Ska måla om ett par väggar också... sen återstår lite (!) monteringsarbete - Pelle är jätteglad... :-) Men sen blir det fint.

När jag kände mig klar på IKEA åkte jag till Mio i Valbo som ligger på andra sidan riksvägen och gick in där lite. Bredvid Mio låg Sängjätten, hmmm... kanske jag slinker in bara för att se om jag kan få någon vägledning i hur man ska tänka. En 40 minuter senare åker jag därifrån med släp och två fantastiska madrasser och bäddmadrass till. Allt till ett superbra pris! Det var meningen helt enkelt. Christine och de två killarna på Sängjätten ska ha all heder - mycket, mycket bra service. Ett lyckorus infann sig och jag satt och småsjöng hela vägen hem i bilen :-) Tänk att jag nu kanske kommer få lite sömn om nätterna och inte vakna och ha värk i axlar, skuldror och ryggslut varje morgon!

Jag återkommer med bilder före och efter - Sovrum special! Så snart det är klart vill säga - passar ju bra med sportlov denna vecka och några lediga dagar!

Ha det!
Kram

Sovrumstankar

Ibland fastnar jag vid en tanke och kan inte komma ur den. Nu är jag fast i sovrumsträsket. Jag känner en fanatiskt stor lust att omedelbart göra ordning vårt sovrum. Hur går det med sängarna? Ja, det går ganska sakta framåt tycker jag, som nu när jag upptäckt hur illa jag sover på våra madrasser knappt längre kan ligga i dem för de är så hårda... Vi har kollat in MIO:s sängar, Kinnabädden och ska snart prova IKEA:s också. Det finns många sköna sängar, tyvärr är priset inte så skönt när jag väl hittar någon som stämmer :-(

När vi väl får nya sängar på plats så vill jag såklart fixa resten av rummet också, det riktigt kliar i fingrarna! Älskar att ha såna projekt på gång.

För övrigt är vi friska (!) än så länge, peppar peppar. Helgen som var tillbringades i Avesta hos mormor och Björn. Först fika hemma hos farmor och farfar då farfar fyllt år och sen middag med storfamiljen hos mormor då Björn fyllt år. Moa var hela helgen i Sälen med hennes klasskompis och åkte snowb...  jag menar bräda. Måndag var det friluftsdag och Moa valde Källviksbacken för mera brädåkning och igår var det gympa för Moa och för mamma på kvällen, idag är det Emma som har friidrott och Pelles tur att träna. Imorgon däremot tänkte vi oss ev att gå på bio med stortjejerna, det var länge sen.

I helgen som kommer väntar dock något riktigt spännande! MELODIFESTIVALEN i Leksand!!! Hela familjen, farmor och farfar och Jonas med familj intar Leksand lagom till genrepet på dagen, sen är det hotell och middag på kvällen. Ska bli så mysigt!

Det var en liten uppdatering, återkommer snart igen!
Sköt om er!

Fina flickor

Här är resultatet av besöket hos frisören;
något trötta flickor ställde upp för morsans outtröttliga begär att fota sina älsklingar :-)


Elsa med sin snuttesnutt i stadigt grepp...


Kan moster Linda vara svart eller röd eller lila i håret så kan väl jag vara blå tänkte Moa :-)


Nåja, Emma sitter på toan...

Allt gott!

Frisörrace

Måndagen kom och jag var herrans trött i morse. Hade gärna legat kvar i sängen länge...
Men upp och hoppa och iväg i 20 graders kyla till jobbet. Jobbade halva dagen för att sedan åka och hämta Elsa och Moa och sen vidare till vårdcentralen för att kolla Elsas fotvårta. Upp och hämta Emma och vidare till stan. Vi fyra tjejer åt lite grekisk mat och myste lite tillsammans för att sen gå till LOTTA (!). Det är en favorit i barnens liv, nämligen deras frisör. Ni skulle sett Emma, hon vill ju bli frisör nämligen och hon vill också sminka folk. Hon iakttog Lotta in i minsta detalj och bokstavligen stod i Lottas skor :-)
Moa var först ut, klippte upp håret lite och Lotta trollar alltid fram otroligt vackra lockar i hennes hår. Vacker som en prinsessa, visserligen en prinsessa med blå spray i...
Sen var det Emmas tur. Hon blev en rosa prinsessa!
Sen var det Elsas tur, efter mutning med kaka och film och lov att sitta i mammas knä. Det gick jättebra och vi fick en tredje prinsessa med gul färg. De är så söta tjejerna.

Ja, vi kom hem först kl 19.00 så det var bara lite kvällsmat och i säng. Här sitter jag nu och ska jobba, jag SKA jobba men jag har hemskt svårt att förmå mig...

Sköt om er!

En helg i februari

Jag kan inte minnas när vi hade sån underbar vinter senast!!! Även om det skulle töa bort nu och vara slask resten av vintern ska jag minnas att vi haft en riktigt bra vinter i år. Det har snöat hela helgen och vi har skottat och skottat.

Helgen har gått fort, som den alltid gör. Moa var med sin kompis på Runndagarna och åkte sparkrace och skridskor igår. Vi andra var runt och provade sängar... hittade ingen. Vi ska nu besöka Pelles jobbarkompisar för att provligga deras Kinnabädden. Får se om det kan vara något. Tyvärr blev det inget IKEA denna helg heller... Först måste vi bestämma vilken typ av säng vi ska ha, tycker Pelle. Själv tycker jag att man kan åka till IKEA när som helst, med eller utan beslut om vad man ska köpa... ;-)

I lördags kväll hade vi gäster här och kvällen var mycket trevlig!! Sex barn och fyra vuxna och det gick så otroligt bra, barnen hade roligt och likaså vi. Elsa pratar om att hon har fått en ny kompis nu, Timea! Toppen, vi bor ju så nära också!


Jeanette.


Urban

...och alla barnen...

Detta är i slutet av kvällen, runt 23.00. Lite trötta är de nog...


Lite tidigare på kvällen hade Elsa och Timea kapplöpning.


Gosingarna!


Jodå, självklart hade vi Melodifestivalen på i bakgrunden! Vi ska ju till Leksand hela familjen och farmor och farfar och farbror och faster och kusinerna, om ett par veckor på genrepet på delfinal 3. Det ser vi jättemycket fram emot, speciellt barnen. Velvet, BWO men framför allt EMD kommer ju!!! Sen ska vi bo på hotell också i Rättvik och äta god middag och se på finalen på storbildstv. Kan det bli bättre?

Söndagen kom och så också snön...
Vi skulle bege oss till Källviksbacken där Moa och Pelle skulle åka snowboard och jag och Elsa pulka. Emma var hos Elin idag. Det tog ungefär en halvtimme att skotta fram Mercan och packa alla grejer. Sen backade vi ut och körde omedelbart fast ute på vägen, eftersom den inte var plogad. Kommunen tycks lågprioritera Koholmsvägen, den plogas väldigt sent. Jaha, tack och lov för grannar! Christer hjälpte oss att skjuta tillbaka den in på gården, sen började nästa procedur med att skotta fram nästa bil, packa över alla grejer och barnen och sen äntligen kom vi iväg. Lämnade av Emma hos hennes kompis och kom på att vi glömt fikat hemma :-) Jippi!!! Men väl på plats i backen så hade Moa det jätteroligt. Hon är verkligen en kämpe, ger sig aldrig. Nästa måndag är det friluftsdag på skolan och hon ska åka snowboard i Källviksbacken, och det ska också Erik hennes lärare. Hon har blivit riktigt duktig. Här är några bilder.


Snowboardåkarna!


I liften.


Elsa och jag kämpade på med stjärtlappen. En kvart, sen frös hon. Vi satt mest i värmestugan och fikade faktiskt om jag ska vara ärlig... :-)


- Jag bara smakar på snön, mamma.


You go girl!

Imorgon är det måndag igen. Jippi! Äntligen får man jobba lite...
Jobbar bara halva dagen, pga besök på vårdcentralen och sen ska jag anta utmaningen och ta alla tre tjejerna med till frisören. Det är dags, även för Elsa. Hon är inte riktigt så pigg på det för hon är helt säker på att det gör ont. Att klippa med sax, det gör ju ont mamma... Ja, självklart i hennes värld. Men om hon får se sina systrar klippas först och sen få färg i håret (höjdpunkten) så kanske hon kan lockas till att prova.

Sköt om er!
Kram

Mammasjukan

Denna vecka är lite halvt-om-halvt dryg... I måndags hade jag möten hela dagen, tisdag bar det av till Stockholm, idag onsdag var det Pelles tur att åka till den kungliga huvudstaden och imorgon ska jag återigen till Stockholm och fredag - ja, då är det möten HELA dagen igen... Vissa veckor...

Mitt i denna ruschiga vecka drabbas lilla Emma av "mammasjukan". Ja, hon hade naturligtvis klok som ett barn är, klagat på magont, lite öronvärk och hon såg lite blek ut... och det gjorde hon visserligen. Men när mamma väl kommer instörtandes på dagis sitter hon i biblioteket och myser med favvofröken Birgit och ser så oförskämt pigg ut :-)

Så vi åker hem, tittar på tv lite och Emma leker med sina saker, spelar lite dator och sen hämtar vi storasystrarna och åker på stan och McDonald´s. Emma mår bra nu! Lite, lite hängig är hon så vi får se om hon får hänga med pappa på jobbet imorgon då.

Förra veckan när Elsa var sjuk hela veckan var Emma så svartsjuk att Elsa fick vara själv hemma med mamma en hel dag!
- När jag blir sjuk ska mamma vara hemma med mig också, sa Emma...
Därav min skepsis idag... hon är för söt. Tack och lov att man betyder så mycket för de små liven, hemskt vore det annars.

För övrigt har vi bestämt oss för att köpa nya madrasser, jag sover så himla oskönt, de är alldeles för hårda. Men det är inte ett lätt projekt att pröva nya madrasser!!! Hjälp mig någon, den som har gått igenom detta. Hur sjutton ska man hitta rätt i denna djungel???????

Det blir med största sannolikhet ett besök på IKEA i helgen!!! Det är bara ett krux, Moa vill spendera varje vaken stund i helgen i slalombacken och åka bräda, som hon inte har någon ännu...


* Veckans varmaste kram *
Den går oavkortat till allas våran Björn! Du är bäst! Varmaste tack.

* Veckans mötesplats *
Vinnaren är... Facebook! Fantastisk uppfinning, här har jag nu funnit en gammal barndoms... eller nåja, ungdomsvän till mig, Jeanette Björk. Nu har vi bestämt oss för att träffas, det är inte lätt att hitta någon tid, men det går! Superkul!

* Veckans, årets och tidernas bloggare *
Åse Lundgren - man kan alltid lita på henne när det gäller en uppdaterad blogg närhelst man går in där och tittar!!!! Helt underbart, du är min idol! Vänta du bara tills mammaledigheten tar slut :-D
Kolla in hennes blogg: aselundgren.blogg.se
Den är rolig att följa!

Nu är det sussning.

Natti natti

RSS 2.0