En kamera har anlänt!

Nu har det hänt! Jag kunde bestämma mig för en kamera och vips så låg den på Consum Kvarnberget i fredags kväll. Direktlevererad från Paris, tänk dig det du!

Naturligtvis har jag ägnat en stund åt att knäppa några kort - på barnen företrädesvis... Här kommer några smakprov.

image102

Lilla Elsa som håller på att bli en stor tjej. Pratar så smått, är mycket bestämd på vad hon vill och inte vill. Envis som få, testar pottan då och då - men kisset kommer konstigt nog alltid just när hon rest sig upp... Leker med sina systrar, jagar katten, älskar dagis och hinner inte ens säga hej då till mamma innan hon är inne i lekrummet och leker. Kompisen heter Linus!

image103

Emma deckade runt halv nio i lördags i soffan. Emma i ena hörnet och Moa i andra. Ja, tänk att leva ens en bråkdel av deras hektiska liv, nog skulle man vara ganska trött alltid. Upp tidigt på morgonen, till dagis, ful fart hela dagen, leka med kompisar, äta middag, leka lite mer med kompisar, äta kvällsmat, duscha och just när man ska lägga sig - busa lite med sina systrar och reta gallfeber på mamma och pappa!!! Det är inte konstigt att man deckar...

image104

I andra hörnet av soffan sussar den "stora bocken bruse". Mamma och pappa fick en lördags kväll i lugn och ro. Annat var det kl 05.00 på morgonen när Moa kommer upp och mår illa, kräks på golvet och ett par gånger till. Så vaknar Emma runt 7.00 och har ögoninflammation i båda ögonen. Elsa var dock pigg... Ibland får man vara tacksam för det lilla, nämligen att de lyckades pricka in helgen (!).

Så är det då söndag kväll och idag har vi hunnit städa undan i trädgården, gjort höst, satt ljung, krattat, burit bort utemöblerna och klippt häcken. Förutom det har vi hunnit vara på Friskis & Svettis imorse på familjegympa, vilket vi tog på orden och åkte hela familjen. Superkul, tyckte barnen! Mamma fick också träna ett medelpass så nu är man lagom spänd i musklerna, får se om man tar sig upp ur sängen imorrn. Har också bakat bullar och städat hela huset. Ibland är dagen låååååång, men nu är vi trötta.

Så var det lite jobb som skulle behöva göras då... lite läsning, lite förberedelser inför kommande vecka. Hur ska jag nu orka det? Lär nog somna med boken över mig....

För övrigt så har det hänt två saker till i helgen; en fruktansvärd händelse och en mer angenäm. Betty, vår kära vita kanin, föll offer för räven i fredags. Hårtussar på gräsmattan är det enda som återstår av henne och dessvärre vittnar om en kamp mellan kaninen och räven. Djup tragedi i fredags kväll. Ingen rolig nyhet att kläcka för Moa när hon kom från skolan. Hon blev först ganska tystlåten, men efter en kort stund sa hon med tårarna sprutandes: Mamma, vi måste köpa en till kanin. Herregud, tänker jag. Ska hon börja tjata om ersättare på en gång, sanningen är nog den att vi inte kommer att införskaffa några fler djur i denna familj. Men när hon fortsatte så sa hon: Vi kan ju inte låta Lovis vara helt ensam, hon kommer ju frysa jättemycket... Det gör ont i hjärtat, det gör det verkligen. Den hemska verkligheten kan vara otäck och rå för små oskyldiga barn. Men räven behöver ju också mat.... klen tröst jag vet....
På barns vis, så lyckas Moa bli på betydligt bättre humör när hon och hennes kompis kommer på att Lovis ska få vara hemma hos kompisens kaniner så ofta hon vill. De bor ju jättenära och mamma: De är jättebra kompisar, de sitter bredvid varandra - titta!!!!

Den andra mer angenäma händelsen var besöket på IKEA på lördagen. Nu har vi förberett inför nästa helg när mormor kommer på besök och ska vara hemma med barnen måndag, tisdag och onsdag för att barnen ska få vara ledig på höstlovet! Tack och lov för mormorar! Vi har inhandlat en dagbädd. En soffa och dubbelsäng i ett! Datarummet är numera ett äkta gästrum och vi har nu betydligt lättare att ta emot nattgäster! Tänk på det alla ni som är långväga ifrån! 

Nu är det godnatt! Sköt om dig!

Kram 

Helt ny människa!

Det var ett tag sen jag gjorde ett inlägg på min blogg, som vissa så snällt påpekat! Tack för det!

Det speglar min vardag ganska bra såsom den ser ut idag , jag hinner inte med så mycket. Inte så mycket som jag skulle vilja iallafall. Vad har hänt sen sist då?

Ja, först var det UGL-utbildningen i Tällberg. Vilken upplevelse - den borde alla få vara med om! Jag kom ut på andra sidan som en helt ny människa - som en tf personalchef, bara en sån sak
:-) Skämt å sido, den gav mig mycket faktiskt. Nya kontakter inte minst! Det finns så många intressanta människor som vi aldrig träffar och så får man en sån här chans och vad trevligt det är! Kursen innehåller en mycket uträknad blandning av grupprocesser, ledarskap, personlighetstester och konflikthantering. Alla delarna lika intressanta! Inga större överraskningar dock, jag är den Anna som jag hela tiden har trott att jag är - det var ju skönt. Men nya infallsvinklar, att lära av andras beteenden och att träna på jag-budskap och att ge och ta feedback, sådant kan man aldrig få för mycket av. Lägg så till en trevlig middag med kareoke sista kvällen och veckan är gjord! 

Det tog hela helgen att reflektera över vad som hänt och inte  hänt under UGL-veckan så den helgen fick jag inte mycket gjort. Pelle blev lite skraj av tanken på att få hem en helt ny fru. Kan förstå hans rädsla, har man redan den perfekta frun så vill man ju inte se någon förändring så klart! Blommor och uppvaktning är alltid på sin plats - mysigt!

Sen kom arbetsveckan igen. In i rutinerna och minnena från Tällberg börjar sakta suddas ut. Istället ökar pulsen över tanken att jag inom en veckas lopp ska kliva på tf personalchefsskapet. Vad har jag gett mig in i-tanken uppstod en och två gånger. Veckan avslutades med VAB (Vård av barn) då Elsa fick hosta och var hes i halsen och dunderfökyld.

Nu har dagen med stort D kommit och passerat.... jag lever, och känner mig faktiskt tillfredsställd med livet. Jag inser ganska snabbt att jag kommer få jobba hårt men oj så roligt det kommer bli också! Almanackan tecknar sig full av sig själv och många kvällar kommer tas i anspråk. Mitt samvete lindras inte nämnvärt av att Elsa vaknade i natt säkert tio gånger (kändes det som) och ropade efter - Mamma. Sen kröp hon intill mig och somnade, tills pappa gjorde tappert försök att lyfta över henne i sin säng igen, för att inom kort ropa efter mamma igen och så upprepades proceduren mest hela natten... Om jag är pigg idag? Nej. Elsa har dock varit på dagis och det har gått bra. Tappra lilla arma barn!

Nu är det snart kväll. Elsa sover, nu ska jag bara; duscha Moa, ta in Emma, duscha Emma, göra kvällsmat, läsa saga för Emma, läsa saga för Moa, äta något själv, jobba lite, träna lite på Orbitreken (som mest används av barnen nu förtiden....) och sedan sova! Hoppas på en god natts sömn inatt!

Dagens syskonkärlek
Linda, hoppas verkligen vi kan träffas snart. Saknar dig så.
Henrik, hoppas du har det bra och fortfarande trivs. Tänker på dig ofta!
Per, största grattis till dig och ditt nya fasta jobb!

Dagens gärning
Moa, vår miljömedvetna lilla 7-åring som tog cykeln och trampade iväg tillsammans med en kompis till skolan imorse. Allt för att få vara med i utlottningen av priser för att man väljer bort bilen som färdmedel till och från skolan! Härligt gumman!

Dagens skönaste
Att få krypa upp i soffan (i och för sig med Arbetsrättsboken i handen), under en filt och kika på tv. Alla barnen sover och det är tyst och lugnt i huset. Snusande, sovande barn - finns det något vackrare!

Puss och hej

RSS 2.0