Canarieöarna

En vecka kan gå väldigt snabbt... helt plötsligt har semestern passerat och nu är Canarieöarna blott ett minne. Men ack så härligt sådant! Vi har haft det toppenbra. Inte en regndroppe, mellan 20-25 grader varmt och ingen magsjuka!!!

Finns naturligtvis massor att skriva om resan, som t ex det fina hotellet, sockervadden, Lollo och Bernieklubben, minidisco, shower, nya kompisar, vädret, havet, vattengympan, avkopplingen och resväskan som försvann... men jag väljer att ger er semestern i bilder istället. De säger ju mer än tusen ord!

image207

Emmas första flygtur gick hur bra som helst. Hon var helt obrydd, dock väldigt uttråkad. Jobbigt att sitta still i nära sex timmar.... men om man sover en stund går det fortare.


image208

Detta är från vår balkong på tredje våningen. Underbar utsikt över Atlanten!

image214

image213


image211

Vi kom fram till hotellet vid 15-tiden och hann bada och bränna oss redan första dagen...

image212


image210

Moa badar i havet, kallt men inte iskallt. Inget hindrar dock Moa från att bada - vårt vattendjur!

image216

Vi hyrde en trampbåt som slutade med att vi fick stå vid strandkanten och åka kana då Emma var livrädd för att åka ut på havet - det finns ju hajar i vattnet!!!

image228

Här har ni Lollo, favoriten!

image209

Efter några dagar hade blygheten släppt och Emma vågade vara med och dansa Lollo-och-Berniedansen! Här med nyvunne kompisen Johanna.

image227

Här har ni Bernie!

image215

Emma lekte i Miniland, där Lollo och Bernie bor.


image217

Vi gjorde en utflykt (observera endast en eftersom barnen inte alls var intresserade av att gå utanför hotellets murar...) och det var till Playa del Inglés. Den långa standen som gränsar till Maspalomasöknen. Tyvärr var det ganska molnigt så vi nöjde oss med att äta McDonalds och springa runt i öknen en stund innan vi tog bussen tillbaka till Sunwing Resort Arguineguín igen.

image218

Moa gör ett alldeles korrekt förtydligande.... "Vi är i öken"!

image219

För er som inte tidigare varit på Gran Canaria så ligger Arguineguín bredvid Puerto Rico, och när jag säger bredvid så menar jag verkligen bredvid. Det är alltså inte längre än att man ser dit och vi promenerade dit flera gånger till den fina sandstranden där.

image220

Bus-Emma sitter och spanar efter Lollo och Bernie och de tre busiga björnarna.

image221

Emma på vår balkong. Hur söt får man bli!

image222

Moa träffade flera nya kompisar och en av dem är Jakob. De blev väldigt förtjusta i varann och har nu börjat brevväxla! Så söta de är! Jakob bor dock väldigt långt bort tyvärr, ända nere i Blekinge.

image223

Flera av Moas nya kompisar; Jakob, Wilma, Johanna och Frida. Alla från Blekinge!

image224image225

Pelle njuter i solen med en öl och hårdrock. Bättre kan det inte bli!

image226

Vi hade Sunwing inclusive, vilket innebär att maten ingick. Det serverades frukost-, lunch- och middagsbuffé varje dag. Den var riktigt bra faktiskt. Fanns alltid något gott att äta och bara att få dricka läsk varje dag - lyx! Glass och bakelser ingick också varje måltid och även massa frukter! Det är nog det allra bästa med resan, att bara få ligga och lata sig, läsa bok, lyssna på musik, bada med barnen och sen gå upp på rummet och duscha, byta om och få gå ner och sätta sig i restaurangen och se på showerna. Det är så skönt!


image229

Vid middagsbordet fick barnen gärna rita samtidigt!

image230


Sammanfattningsvis så har resan varit mycket välbehövlig och så bra som den bara kan bli. Vi har saknat Elsa, men hade hon varit med så hade inte jag och Pelle kunnat njuta så mycket som vi nu kunde göra. Kan verkligen rekommendera ett avbrott från vardagen och åka iväg en vecka. En vecka är alldeles lagom för barnen, vi skulle dock kunnat stå ut med den lyxiga tillvaron ett tag till...

Innan godnatt vill jag meddela att vår familj har uttökats under tiden vi var borta.... En av våra dvärghamstrar har fått sju ungar!!!! Konstigt eftersom vi köpte två honor... Moa är överlycklig- låt oss säga att vi vuxna är måttligt roade...

men söta är de ändå...

image232

image233

Kram och godnatt.

Sommar och sol

Hej!

Här kommer ett snabbt inlägg direkt från Sunwing resort Arguineguín, Gran Canaria!
Vi har det bra. Sverigesommarvarmt, runt 20 grader. Tyvärr tornar molnen upp på dagen men brukar skingras igen framåt eftermiddagen/kvällen. Barnen har det bra, hittat nya kompisar, badar, solar, leker, går på minidisco och äter glass - precis som det ska vara!

Nej, nu vill jag ut i solen igen!

Vi hörs snart igen!

Puss och kram
Anna, Pelle, Moa och Emma (som alla saknar Elsa väldigt mycket)...

Magsjuka, Gran Canaria och födelsedagar

Så har det gått en tid sedan jag gjorde ett inlägg igen... tänker så ofta att jag ska ta tid till att göra det men det händer sällan. Men här kommer ett:

Frågan att ställa sig just nu är: vad händer inte i våra liv just nu??? Karriärmässigt är vi båda ute på en vinglande stig även om Pelles är något rakare än min. Men det orkar jag inte ens gå in på nu... Sen har två av våra tjejer hunnit fylla år sen sist; Moa har passerat 8 år och Elsa fyller 2 år på onsdag. Vi hade lite kalas för henne igår. I lördags var vi på 4-års kalas och avslutade den dagen med att Elsa spydde ner hela deras nya, vita soffa... usch vad hemskt. Lilla gumman... Det var bara att packa in sig i bilen och förhoppningsvis ta med sig alla virus och försvinna därifrån. Söndagen mådde hon bra igen, vi hade kalas med de tappra som vågade sig hit trots magsjukerisken. Sen imorse lagom utanför Moas skola när vi skulle lämna Moa så kommer det kräks igen. Just nu gör vi allt vi kan för att undvika att bli sjuka - vi ska ju åka till Canarieöarna imorgon natt!!!! Elsa ska dock inte följa med. Farmor ska ha hand om henne och sen till helgen byter de och mormor tar hand om henne resten av veckan. Så det är mamma, pappa, Moa och Emma som far iväg till Arguineguin och Sunwing resort. Det känns helt ofattbart skönt och riktigt nervöst ifall vi blir sjuka. Koltabletter och andra förebyggande piller med stor placebo-effekt knaprar vi i oss.

Våren har varit intensiv på många sätt och detta avbrott behöver vi alla nu. Vi har dock STOR ångest att åka från Elsa men det var ett övervägande vi gjorde att få rå om de äldsta två under en vecka. De får ofta stå tillbaka när Elsa också är med, av naturliga skäl. Vi ser så mycket fram emot sol, bad, barnklubbar, lugn och ro, god mat och fullständig bortkoppling från vardagens alla förunderligheter.

Nu vill jag bjuda er på några bilder. Vi börjar med Moas 8 års kalas som hölls i Högskolans gympasal. Vilket drag och vilken succé det blev. 16 barn och högsta volym på Amy Diamonds "Thank you" - kan det bli bättre?

image198

image199

image200

image201

image202

image203
Moa med Gosan i håret.


image204
Moa, Vilma och Elsa busar i soffan.


image205
Elsa gör några tappra försök att blåsa ut ljusen...


image206
men det är bäst att mamma hjälper till lite...


Sköt om er! Nu tar jag semester - på riktigt!
Håll tillgodo så kommer sedemera bilder från utlandsresan.

Kram

RSS 2.0