Moa debuterar som snowboardåkare

Idag har vi, liksom tusen andra, varit i Bjursås och åkt slalom. Eller snarare snowboard. Bjursås firar i helgen 30 års jubileum och hade också priser efter vad det kostade att åka när de öppnade på 70-talet. 5 kr/barn och 45 kr/vuxen för hela dagen. Nu åkte vi ingen slalom idag för det var Moa som skulle få prova på snowboard idag, eller som hon säger själv:
- Det heter bräda mamma!Så här glad var Moa innan hon började... Här har lillasyster Elsa varit så gullig och puttat ner henne för en backe med ansiktet ner i snön. Jättemysigt tyckte Moa ::-


Liften fixar hon själv efter bara några åk.


Så här proffsig ser hon ut på första åket!


Moa tyckte det var JÄTTEROLIGT och pappa med som fick springa upp och ned i backen ungefär 20 gånger!
Efter några timmar klarar hon det nästan själv, med lite stöd av pappa. Tyvärr missade vi att äta så energin tog slut fram emot halv tre på eftermiddagen. Men nu är hon sugen att åka imorgon igen. Hon är inte den som ger upp direkt...

Så imorgon söndag väntar familjegympa, jympa för mamma, styrketräning för pappa och sen till Bjurs för brädåkning igen.

Kram på er alla och ha en skön lördagskväll!

GamlingenHär har ni honom, mannen som nu är 36 år gammal. Som brukligt samlas stora delar av våra familjer när någon fyller år, tror vi hade ett 20-tal gäster som gratulerade allas vår Pelle!

Puss

- Veckans andra gratulation -
Passar också på att skicka varma grattiskramar till vår kära vän Peter Granberg i Piteå som passade på att fylla 40 år så här ett par månader innan hans andra barn väntas anlända. Fem pojkar i familjen - det är inte illa! Kram på dig och de dina. Vi kommer på fest i sommar!

Sjukdom och träning

Jodå, Elsas feber håller i sig... Hon har nu haft feber från och till sen natten till i söndags. Vi har, jämställda som vi är i vår familj... :-), tagit varannan dag hemma med henne. Tur för mig att Pelle började...!
Så Elsa kämpar på med febern, de andra tjejerna har hittills, peppar peppar, klarat sig och sysselsätter hela familjen med sina aktiviteter. En vecka hos Hanssons börjar med måndag, inget planerat! Tisdag, mamma jympar och Moa jympar. Onsdag Emma på friidrott. Torsdag; ja idag åkte vi kvällsåkning i Källviksbacken! Helt fantastiskt mysigt. Det får bli fler gånger. Vi har ju bara 1 km till backen, det ska nyttjas såklart! Fredag; Let´s dance och pysmys i soffan. Lördag mamma jympa, pappa tränar. Körslaget till myset på kvällen! Söndag, familjejympa, mamma jympar, pappa tränar.
Ja, så kan en vecka se ut hos oss! Tänk om ett par år till, då har vi en till som ska aktiveras... Tur att vi ändå allihopa tycker om att röra oss och mer än gärna skjutsar barnen fram och tillbaka till träningar - det gör dem så gott! Precis som träningen gör oss vuxna gott!

Nej, nu ska jag lägga undan boken från Moas ansikte. Hon somnar alltid när hon ligger och läser själv (!), med boken över sig. :-) Hon blir 9 år snart... hjälp... vart tog vår lilla tjej vägen...

Säger också ett stort GRATTIS till min käre vän Peter (Piteå)! 40 år nu... vi ses i sommar!

Kram och godnatt

Snö!!!!

Snön faller över Falun! Det har kommit rejält med snö hos oss, tyvärr i samband med en storm... men nu är det så vitt och fint! Vi har varit och inhandlat ny längdutrustning till Moa idag samt ett par pojkskridskor, just som hon ville.
Det var skridskor vi var ute efter men på sportbytet hade de fått in helt nya Salomon-längdskidspjäxor och skidor till så vi slog till på dem också. Moa ska ju snart åka skidor i skolan! Det känns också helt okej att inhandla utrustning till den som är äldst av helt praktiska skäl.
Jag, Emma och Elsa passade på att åka lite madrass och bob medan pappa åkte och tränade på gymmet (!), ja det är sant, vi har båda startat våra nya liv :-)
Tjejerna gör snöänglar!


Så här fint är huset i vinterskrud.Stora flingor föll och mamma kämpade med skottningen, bra träning det också ;-)

Allt gott!
Nu är det läggdags. Imorgon lär man ju tvinga sig upp först av alla för att ställa iordning frukost på säng...


Nyårslöften

Nytt år, japp, jag har börjat träna!
Det går bra faktiskt, har kommit mig iväg 3 gånger i veckan hittills och det är mycket bra när man har tre småbarn hemma och båda jobbar heltid.
Annars har vi haft en släng av magsjuka, mest Elsa och det gick över snabbt tack och lov.
Idag ska vi införskaffa nya skridskor till Moa, de åker ju i skolan numer och hon är inte sugen och låna mammas konståkningsskridskor mer... hon vill ha killskriller.

Imorgon är det kalas! Pelle fyller 36 år och vår lilla katt Ida fyller 13 år!
Kanske man borde baka lite idag då... hmmm....

Sköt om er alla!
Nu ska jag svira om till träningskläder.

Kram

Vinteraktiviteter

Nytt år - 2009.
Undrar vad som ska hända detta år...
Emma ska börja skolan, mitt jobb förändras fr o m imorgon då vi får en ny personalchef. Pelle får förhoppningsvis tillsvidareanställning på Kinnarps, där han trivs så oerhört bra. Elsa fyller 3 år, stora tjejen. Jag minns vad min gode vän Peter (Granberg) sa om Jacob när han skulle fylla tre år. Detta är skillnaden mellan bäbis och barn, kroppen växer ikapp huvudets storlek och de förändras mycket, det händer mycket i utvecklingen och de träder in i den underbara "trotsåldern"... :-) Härlig tid väntar!!! ha...
Moa, vår tonåring, hon är redan idag som om hon vore i de tidiga tonåren. Smäller i dörrar, tycker mamma och pappa aldrig förstår någonting, humörsvängningar och många, många tankar om allt. Tyvärr håller hon dem inom sig, vilket innebär att det enda vi får se är ilska, sorg och glädje utan att riktigt veta varför. Att vara äldst är inte alltid så lätt det heller.

Jag tror att 2009 blir ett bra år!

Vi har haft ett långt härligt jullov med massor av slalom, skridskor på isen på sjön nedanför oss, pulkabackar, badhus och gruvbesök! Superroligt har vi haft och när skolan/dagis väl började i onsdags så tror jag att barnen var ganska nöjda och sugna på dagis igen, allra helst Elsa. Hon hade längtat tillbaka till dagis. Denna vecka börjar dagis med studiedagar, stängt onsdag och torsdag... detta sammanfaller typiskt nog med att jag åker på tjänsteresa just dessa dagar.

Men nu ska jag bjuda på några fina bilder från skidbackarna och isen:


Ibörjan åkte Emma mellan mina ben, men nu klarar hon det alldeles själv.


Oftast går det jättebra...


ibland är det lite otäckt...


Emma har lärt sig bara på några timmar att åka själv både lift och i backen. Ända tills idag har hon dock kört störtloppsvarianten, men så idag i Källviksbacken så provade hon att svänga, lägga tyngden på dalskidan och ploga från sida till sida och då kunde hon ju det! Hon är så duktig och hon blev så stolt!!!


Moa, galningen, hon åker hur bra som helst och helst av allt så fort som möjligt och inne i skogen och i alla hopp hon kommer åt... detta har hon fått efter pappa sin. Jag skulle nämligen följa efter henne när vi lekte Följa John och Moa var John, jag ramlade ungefär 4 gånger... Moa, hon pinar på hur säker som helst. Hon har det i blodet helt enkelt och är helt orädd, vilket är en fördel.


Det är så vacker utsikt i Bjursås, bara Moa är ännu vackrare!


Här i sittliften på väg upp på toppen.


Elsa får än så länge nöja sig med snowracern, här i en liggande pose.


Elsa åker kana! Gäller och hålla sig varm på något sätt när man inte åker skidor. Värmestugan med lite fika är också ett populärt sätt!

En dag var vi ute på sjön och provade skridskor:


Hmmm, skydden borde vi ta av...


Med en hjälpande hand av pappsen så går det fin-fint.


Elsa åker spark.


Måste röra sig lite också annars blir man fort kall när det är 22 grader kallt! Men ack så vackert det har varit!

Nej, nu ska jag träna faktiskt! Mitt nyårslöft, mitt och några miljoner andras kanske. Träna mer!!!


En extra tanke skickar jag idag åt mina syskon som tyvärr förlorat en älskad mormor idag. Alla mina varmaste kramar. Jag tänker på er och vi hörs imorgon.Gott nytt år!

Nyårsafton, nytt år på väg in - 2009 - det är ett år som kommer bli bra tror jag!

Som traditionen bjuder så umgås vi med våra bästa vänner, Johan och Lena och William på nyårsafton.
Vi började dagen i Åsbobacken och grillade korv och drack glögg. Lika fantastisk fin dag som i helgen.


Lena åker inte pulka, för jobbigt att gå uppför backen... :-) hihi


Johan blir som barn på nytt och åker mer än gärna madrassen.


Pelle och jag turas om att åka bob med Emma och Elsa. Det går ruskigt fort nerför den isiga backen och mamma känner sig lite skraj de första gångerna men Elsa vill åka fortare... hmmm, hur ska detta sluta...


William fyller på dryck.


Vi åker sen hem till oss och gör ordning en riktig finmiddag med trerätters. Sen spelar vi sällskapsspel mest hela kvällen, jättekul till Anna blev trött och Johan dålig förlorare... :-) Tjejlaget vann gång på gång på gång, som vanligt...


Geografi är INTE Pelles favoritgren... men kul var det!


Önskar er alla ett Gott nytt år!!!

Varma kramar från Anna med familj

Vinterbilder

Under helgen som var fick vi underbart besök av moster Linda och morbror Henke och Allex. Vi myste, spelade spel, var ute och njöt av det fantastiska vädret som till allas förtjusning har varit strålande över både jul och nyår. Kallt, runt 15 grader minus varje dag, men strålande sol - en riktig vinter alltså!!!


Elsa lägger pussel, ungefär 5 stycken samtidigt!!! Skickligt...


Hej, hej!


Nu hoppar jag!


Leka med barbie-dockor är det bästa som finns!


Emma och Moa fick varsin skylt att hänga på sin dörr, där man uppmanas att antingen "Stör ej" eller är "Välkommen".


Moa och morbror Henke.

Moa nere vid strandkanten.


Syskonkärlek.


Så här vackert är det nere vid vår badstrand nu.


Jag är så enormt avundsjuk på Lindas kamera som ger så makalöst fina bilder, duktig fotograf också i och för sig... :-)
Resisdens á la Hansson i vinterskrud.


Min gamla trotjänare som min morfar har gjort åt mig när jag var en liten flicka, den hänger med ännu!


So long!
Kramar

RSS 2.0