Vardagsbestyr

I torsdags var Pelle bortrest i tjänsten. Tack och lov för mormor som kunde hämta barnen från dagis/skolan. Mormor hjälpte till och lägga barnen sen for hon hem.

Då var det dags för mamma Hansson att förbereda fredag morgon, som annars lätt kan bli lite av en kaosliknande situation med tre barn att väcka, klä på, kissa, borsta, byta plåster, klappa kissen, äta en banan, packa väskor, komma ihåg matsäck till Emma som ska på utflykt, packa alla ytterkläder och kamma håret. Förutom det så ska mamma hinna duscha, göra sig i ordning och äta frukost... Ja, kort och gott, det är en del bestyr på morgnarna!

Därför var jag förutseende nog att packa alla väskor, lägga fram alla kläder och förbereda så gott det gick. Och tack och lov för det, jag försov mig nämligen. Jag tänkte helt fel när jag ställde klockan på kvällen (det brukar vara Pelles jobb...) så kl 7.05 tittade jag på klockan, den tiden brukar vi åka iväg i vanliga fall.

Men det gick bra ändå, Moa fick äta frukost hemma och till 8.00 hann vi till dagisen, då de äter frukost.
Idag ska Emma prova på innebandy tillsammans med sina kompisar på Gul. Hon är MYCKET skeptisk, men vi ska i allafall dit och prova. Moa ska iväg och rida. Elsa leker med Liv. Tänk om man kanske skulle passa på att jobba lite då...

Kram

Fars dag

Fars dag förra söndagen...
Vi var och firade alla pappor i Avesta, hemma hos mormor och Björn.
Hela sex pappor var samlade!


Utan våra flickor (eftersom av barnbarnen på min sida så är vi bara just flickor, närmare bestämt sju flickor!) skulle vi inte ha någon fars dag att fira. Här är Moa med lilla kusinen Saga.


Elsa med lilla Saga.


Elsa kände sig lite skeptisk till mormors förrätt... oliverna slinker ner dock.


Kusinen Ida och Elsa leker.


Kram på er

The house

Så var vi dalakändisar då...
Pralin, Falu kurirens lördagsbilaga, var hemma hos oss under förra veckan för att göra ett köksspecial. De bestämde sig för att göra ett repotage om hela huset. Det blev toppenbra! Två hela uppslag i tidningen igår, lördag. Ni som inte har tidningen kan kolla in bilderna och artikeln på deras hemsida: http://www.dt.se/pralin/article369892.ece

Kul grej!

För övrigt: Grattis till alla underbara pappor!

Kram

Ps. Åse, jag ringer dig någon dag!

Från häxor till prinsessor

Imorse var en sån där morgon när vi hade rätt så bråttom för att uttrycka sig milt. Den som trodde att det går lätt att få iväg tre barn och två vuxna till dagis, skola och jobb på morgonen - trodde fel! De är jätteduktiga tjejerna och vi tjatar på dem alldeles för mycket eftersom det alltid lyckas bli jäktigt, men det är alltid när det är som mest bråttom som strumporna inte sitter bra, alla tre vill ha två flätor var... och de är hungriga, vill inte borsta tänderna och mamma absolut ska lämna fast det är pappas tur. Imorse var ungefär en sådan morgon!

TROTS det så kunde jag inte låta bli att stanna upp en sekund och ta några bilder på dem för de är så fantastiskt söta! Varsågod, prinsessorna Hanssons:
AAAAAAAAAHHHHHHH, det är inte sant! Är det mina barn som blivit så stora - det är inte sant... *snyft*Nej, jag vill inte att du ska stå här...
Den fotograf som skulle lyckas få en fin bild på alla tre SAMTIDIGT skulle jag beundra!

I helgen var vi för övrigt och firade lille James som fyllde 2 år. Stort grattis till dig!


Här med den nya borrmaskinen. Hoppas ni snart kommer tillbaka till Sverige igen.

God natt vänner.

Häxorna hos Hanssons

Halloween må vara ett kommersiellt jippo men ack så roligt tycker barnen som gladeligen klädde ut sig. Skillnad var det för ett par, tre år sen hemma hos familjen Lång när Emma fick mentala men efter Halloween, när ett gäng pojkar knackade på och hon öppnade intet ont anande och möttes av Scream-maskar... Hon hade mardrömmar ett helt år efter stackars liten. Det verkar ha passerat nu för henne och hon klädde gärna ut sig - till katt! Någon måtta får det vara :-)

Moa var på Halloween-fest hos en kompis och åt bajs, spyor och drack blod - mums...

Jodå, det gjorde lite ont att borsta ut håret sen...


Mjau, säger katten... häxans katt.


Elsa sträckte sig så här långt och kompenserade med en Bamse-kjol till!

På kvällen var vi bjudna till Vicky och Robert på middag - mycket trevlig kväll!


Vi vanliga häxor behöver ju inte klä ut oss en dag som denna :-)

Ha det bra!
Kram

RSS 2.0