DISCO

Fredagen kom och det var äntligen dags för Moas disco, som hon längtat. Och som mamma har planerat och fixat och trixat för att festen skulle bli så bra... puhhh.

Som småbarnsfamilj så kan man räkna med att det otroliga händer och att det aldrig riktigt blir som man tänkt sig.
Torsdag får Elsa vattkoppor!!! En dag före discot... Ha, hur gör vi nu då? Ringa runt till alla 25 barn? Nej, vi har inte ens numret till alla. Vi får inte dela ut något papper på skolan som rör kalas och jag har inte mejladresser till alla...
Kan vi hyra en lokal så här i sista stund? Nej, hittar ingen...
Slutsats: Vi kör på ändå och hoppas vi på att de allra flesta redan haft vattkoppor... Pelle och Elsa utrymde huset och älskade moster Linda kom till vår räddning och hjälpte mig med festen. Linda var även kvällens mingelfotograf och resultatet av det ser ni längre ned :-)


Söt och prickig.

Nåväl, vattkoppor till trots, discot blev av och det blev lyckat! Det var en riktigt lycklig Moa som lades sig på kvällen, tämligen slut, somnade i mammas säng. Låt säga att kvällen innehöll allt från pizza, hamburgare, sång, DANS, Ryska posten, Sanning eller konka, till godis, chips och air-hockey. Självklart avslutades kvällen med tryckare på dansgolvet. Ett par tjejer tyckte att det var för högljutt och för mycket folk och grät stora tårar under kvällen medan en tjej drabbades av svår allergi pga jordnötterna... Men det var ett gäng lyckliga och svettiga barn som lämnade huset vid 20-tiden i fredagskväll. Alla såklart med en varsinn medalj för Kvällens discodansare nr 1!!!

Ett bevis på en lyckad fest var skräpet, disken och massor av telefonsamtal under helgen från kompisar som vill leka med Moa. Allt var värt det!


Bål är självklart på en fest!


Minihamburgare.


Presenthögen växte sig enorm!


Bålservering och mat.


Presentöppning, Moa blev jätteglad för ALLA presenter!


Mamma övervakar och ser till att alla har det så bra som bara är möjligt.


Emma tycker det är jätteroligt att Moa får så mycket paket :-) Lillsnuttan, hon längtar också till sin födelsedag på sommaren...


Discorummet uppe i allrummet.


Emma och Emilia fick den stora äran att också vara med på kalaset med de stora barnen. Här tar de en svängom på dansgolvet.

¨
Moa somnar sött i mammas säng, lycklig och trött.


På lördagen tog den stora städningen vid. Sen kom släkten! Fika, fika, fika. Moa har fått så förskräckligt mycket presenter så det är inte klokt. Den bästa tror jag är gosedjuret från Frida, dansmattan från Cajsa och halsbandet från Oliver (!), High school musical-biljetter till teatern på Göta lejon med mormor och skolväskan från moster. Bortskämd? Absolut!


9 år.


Mormor Lena.


Farmor Britt-Marie


Emilia och Emma är sig själva :-)




Vi anammade självklart Earth hour igår kväll (förutom att vi hade tv:n på, vi kunde ju inte missa Robinson). Våra kära vänner var här och gjorde oss sällskap.

En annan rolig sak i sammanhanget är att Emma och Emilia bestämde att Emma skulle få sova över hos Emilia igår natt. De har längtat så mycket efter det och igår passade det. Lilla Wilma (Emilias lillasyster) var här igår också och lekte lite och vid 18.30-tiden gick de över till dem för att äta och sova. Det tog ungefär 20 minuter så ringer pappa Robert och meddelar att Wilma har kräkts... massor... Emma vill ändå sova kvar och för dem går det bra och vi köpte det i ett svagt ögonblick. Nu så här dagen efter så känns det inte lika klockrent...  När Emma kom hem fick hon saneras i duschen och tvätta händerna i sprit... Jag vill INTE ha magsjuka också, gode gud hjälp oss slippa det eländet...

Ja, det var helgen hos oss det. Jag har just nattat Moa och ni ska veta att hon just nu känner sig som en liten lycklig prinsessa. Mission accomplished! Mammas hjärta ömmar så mycket för dessa tre flickor så ni anar inte och när de är lyckliga så är jag det!

Sov så gott.
Kram

Vackra







Puss hej

Tribute to Linda

Jag glömde att jag måste introducera er till min systers blogg, den är så vacker. 
Att jag har vackra barn, det vet jag ju men aldrig är de så vackra som på korten som Linda har knäppt. Hon lyckas alltid fånga det där lilla speciella hos dem.

http://thisshutter.wordpress.com

Linda arbetar idag som skribent och fotograf och hon fotar de mest fantastiska bilderna. I mina innersta drömmar hoppas jag på att kanske få ärva hennes kamera när hon tröttnar på den... ;-)

Alltså:
http://thisshutter.wordpress.com

Njut!

Syskonkärlek och cyklar

Helgen kom och gick.
Det var en bra helg, mycket bra helg!
Fredagen började med en supermysig middagskväll hemma hos Bergströms. Vi bjöds på god mat och trevligt sällskap. Dessutom fick vi uppleva två live-föreställningar. Ett artistiskt uppträdande a lá Emma & Ellen samt ett bugg-nummer a lá Moa och Linnéa!



Här förbereds det lite förrätt. God mat som alltid hos David och Maria.


David kör några tricks med lilla Stella...


Här är lilla godingen i ett något mer tryggt förvar... :-)


Hur söta får man vara?


"Girls in action" med sång och dans.




Moa är killen...


Det började bli ganska sent nu och ja, Elsa ÄR trött, hon inte bara ser trött ut  :-) Papporna är däremot så nöjda med ett varsitt glas vin i handen...


Helgen fortsatte med lördagen (precis som den brukar...). Då äntligen var det dags för moster Linda och morbror Henrik att komma till Falun. Henke som flyttat hem till Sverige från en tid i USA. Han hann vara hemma en hel vecka innan han drog till Norge för att tjäna pengar... ja, se dagens ungdom :-)
Vi hade en supermysig helg innehållande allt från Melodifestivalfinal, promenader, god mat, mycket prat och bara efterlängtat umgänge. Det var pappan i huset som blev gladast när hans favorit operasången vann (!) Moa hatade den låten, ända tills den vann då var den bra helt plötsligt... :-) Emmas favvisar var självklart EMD.

Emma har också hunnit med två kalas i helgen, hos Tilda G och Thilda N! Moa har haft kompisar här och så också Elsa. Tänk, jag minns inte sist när huset var tomt, det är alltid fullt av barn och stim och stoj. Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt, bara någongång då och då kanske...

Mamma fick träna skivstångspasset i söndags kväll och träningsvärken sitter fortfarande i. Medel styrka-passet förbättrade den i tisdags och imorgon är det dags för det årliga Friskis&Svettis-Schlagerpass!!! Det ska jag prova och det ser jag fram emot. Fem ledare och bara låtar från årets melodifestival med tillhörande attiraljer såsom ridspö, gummistövlar och frack :-)

Otroligt men sant, våren börjar sakteliga närma sig Falun. Snön har smält så pass på vägen att asfalten tittar fram och självklart ville barnen ta fram cyklarna bums. Jag minns själv hur ivrig jag var som barn att få ta fram cykel efter den låååånga vintern, det var ett klart vårtecken och det är ett underbart sådant! Elsa cyklar nu själv på sin cykel med stödhjul och hon älskar det!!




Det går ju jättebra Elsa!


Ibland är det motgångar dock... Ida tvättar sina lortiga tassar och njuter också av att äntligen få andas in lite frisk luft efter den långa dvalan.



Philofix är något man känner till om man har barn i våra barns ålder. Det är ett barnprogram som går på lördagar. I lördags passade tjejen i programet på att göra figurer av smält choklad - det såg ju jätteroligt ut tyckte Emma så tidigt på lördagsmorgon stod vi hela klanen Hanssons och kladdade med choklad. Gott var det och det var ju ändå lördag...


Jaha, en liten provsmakning har skett ser jag...


Annars flyter livet vidare med lite öronvärk och magont hos tjejerna och cysta på äggstocken (...) hos mamman, som är helt ofarlig men orsakar en del smärtor och hormonella rubbningar. Den kommer dock försvinna inom den närmaste månaden säger gynekologen. Ingen fara på taket alltså. 

Idag har jag varit med Emma på dagis. Det var spännande och så roligt att se barnen i deras miljö på dagis, där de ändå spenderar så otroligt mycket tid. Hon går på ett fantastiskt dagis och jag är så glad för det.

Nej, det var lite om mycket och nu är jag supertrött och tänker krypa till sängs.
Sköt om er alla!
Kram







Isabell has left the building

Jodå, Isabell har nu fått komma tillbaka till fröken Jennie på Emmas dagis.
Helgen bjöd på lite av varje. Jag och mormor tog med barnen på stan på lördagen. Vi skulle köpa nya böcker på bokrean och äta på restaurang. Mina barn är inte särskilt förtjusta i att gå på stan, men tillslut hängde de med. Moa, som är oerhört känslig för blodsockerfall, var först på gott humör för att snabbt väl nere på stan förbytas till en mycket arg liten tjej... Hon behövde mat. Vi gick på kinarestaurang. Vi fick vänta på maten i 1,5 timmar!!!! Gissa om det inte var särskilt muntra människor vid vårt bord då... inte ens gott var det. Pelle hämtade senare barnen och jag och mamma fick gå lite själva på stan - lyx!

På eftermiddagen kom Lena, Johan och William hit. Vi åt god mat och pratade. Tills jag och Lena drog iväg på bio. Vi såg Män som hatar kvinnor och den var mycket bra och lång, vi kom hem runt kvart i tolv. Då satt männen och barnen och tittade på film...

Lite trötta vaknade vi på söndagsmorgonen. Emmas kompis Emma (så praktiskt va) ringde och ville leka. Elsa hade också sin kompis Liv här och allihopa knölade vi in oss i bussen och for till Charlie´s lekland i Borlänge. Isabell fick naturligtvis också vara med.


Från vänster; Emma M, Elsa, Moa, Liv och Emma och Isabell!




Emma och Emma hoppar med Isabell i hopptornet.






På söndag kväll fick Emma ont i magen. Hon kände sig pirrig inför måndagen för att hon skulle lämna tillbaka Isabell och för att hon inte skulle komma ihåg vad hon skulle berätta om för alla kompisar på dagis. Stackars liten... Vi gjorde en liten bok och skrev vad vi hade gjort och satt in bilder som stöd för hennes minne. På måndag morgon var hon också lite pirrig, hon sa: Det känns så känsligt...
Hmmm, hur menar du då?

Hur som helst, jag berättade för fröknarna på dagis att hon var lite orolig och när jag hämtade henne på eftermiddagen så var hon så glad. Det hade gått jättebra och mamma, det var till och med roligt!
Stumpan vår - så duktig hon är!

Annars har veckan satt igång igen. Full fart ända tills inatt när jag helt plötsligt vaknade med fruktansvärda magsmärtor. Jag anar att det var gaser eller något med tarmarna, men jag började må illa och kräktes till och med. Men den värsta smärtan gick över och jag for till jobbet. Men nu är jag rejält trött och måste vila mig lite.

Sköt om er alla vänner, från norr till söder!

Kram

Vi har skaffat hund!

I allafall enligt Emma, på helt och fullt allvar.
Emma går på ett fantastiskt bra dagis, Förskolan Gul, som är bara för 5-åringar. Fantastiska pedagoger och bra pedagogiska metoder. Nu har de också fått en lärarstudent, Jennie, som ska jobba med barnens förmåga att tala inför grupp - jättebra!!!

Jennie har därför introducerat tre hundvalpar (av modell gosedjur) och dessa hundar ska få följa med ett barn hem över en helg och ska få vara med barnet och göra det som barnet gör. På måndagen ska barnen sen få berätta, med stöd av en bok som vi föräldrar ska hjälpa dem att skriva i, vad de har gjort.

Emma har som vanligt, tagit denna uppgift på största möjliga allvar. Så allvarligt att hon faktiskt tror att det är en "riktig" hund - för det har ju fröknarna sagt... Moa är snabb och berätta för henne att det bara är ett gosedjur... och Emma blir ledsen... ja, ni förstår själva...

Men, idéen är riktigt bra. Isabell, som Emmas hund heter, har fått träffa Emmas bästis Emilia och fått haft myskväll med vår familj. Vi får se vad resten av helgen bjuder på.



Isabell har också fått träffa mormor som är här ikväll. Pappa Pelle har åkt till Avesta för att träffa sin barndomsvän och umgås lite med honom. Så vi fick det stora nöjet att umgås med mormor istället!!! Just nu är hon uppe och lägger de stora barnen sen ska vi dricka upp vårt vin och prata lite innan sömnen blir för stor.

Elsa hade sin kompis Wilma här en stund ikväll och de körde tåg på toaletten...



Sköt om er!
Kram Anna

*Veckans väntan*
Peter och Helenas lilla pojk som måste komma ut snart innan han blir alldeles för stor! Vi längtar så - lycka till!

Mera vinter!

Ja, här i Falun fortsätter snön att falla och kylan att hålla i sig. Nog för att det varit lite varmare men snön lyckas hålla sig kvar, vi har rejält mycket nu faktiskt och just nu snöar det igen!
Helgen har varit skön. Onsdag till fredag förra veckan var barnen lite sportlovslediga och vi med. Tyvärr vart Moa lite sjuk och låg inne med feber. Hon gör såsom mamma alltid gjorde under hela sin skoltid, nämligen passade på att bli sjuk under loven... det är ju bra :-)

Vi var dock ut på isen i torsdags, grillade lite och barnen åkte skridskor. Sen åkte jag och Jeanette och gjorde stan en sväng och kvällen avslutades hemma hos Jeanette och Urban på lite tacos, supermysigt!


Isac.

'
Fhilip.


Jeanette och Timea, som får njuta i vagnen.


Elsa, Emma och Elin äter smörgås och dricker varm choklad.



Elsa, Timea, Isac, Emma och Fhilip äter glass och ser tv.


Utsikt från övervåningen i Jeanettes och Urbans fina hus! Självklart Myresjöhus!

Vi var hela familjen på bio i lördags och såg Bolt. Det gick jättebra med Elsa och filmen var bra! Överlag så har helgen varit väldigt skön och bra. Vi har städat och fått ordning helt på sovrummet nu, det är fantastiskt fint och sängen är gudomligt skön.

Sköt om er!
Kram Anna

RSS 2.0