Hösten är här

... med besked dessutom. Idag föll snöblandat regn - det är inte klokt....
När vi flyttade in i detta hus, den 1 december förra året, så såg vi fram emot sommaren och tänkte hur det skulle bli när den kom. Vi hade så mycket planer, de flesta faktiskt genomförda ; ) och vi tänkte att sommaren är lång vi hinner massor. Nu sitter vi här i mörkret och kylan i mitten av september och tänker tillbaka på den korta sommar vi fick i år. Undrar om det är ett ålderstecken - men tiden går så otroligt fort...

Annars flyter livet på. Jag är i full färd och packar för att imorgon bitti dra iväg på en UGL-utbildning! Ser jag verkligen fram emot. Det är en grupp- och ledarskapsutbildning utformad som ett internat i Tällberg under fem dagar. Vänner som gått den har mycket goda erfarenheter från den, om än omvälvande... Ska bli otroligt spännande! Och medan jag åker bort och lustar mig och gräver djupt in i mig själv, så får min käre make sköta cirkusen här hemma! Tackar mormor för att du ställer upp och kommer på tisdag! Vad vore vi utan dig?
Själv kämpar jag med tanken på att vara ifrån barnen en hel vecka, det har jag nog aldrig varit, aldrig ifrån Elsa iallafall. Bara detta blir en utmaning i sammanhanget.

Regnet öser ner utanför mitt fönster. Tur man har tak över huvudet säger jag.
Sanna tog guld i dag igen! Underbart, särskilt skönt känns det eftersom jag drömde om henne inatt.... vi åt middag tillsammans på en tämligen offentlig plats medan folk ideligen kom för att be henne om autograf... Konstig dröm, undrar vad Freud skulle sagt om den.... : )

Nu ska jag packa det sista och sen är det läggning!

Sköt om Er!

Kram


Veckan som varit

Så har livet rullat på och ännu en vecka har förflutit. En händelserik vecka har det varit.

Ta en tesked av kräkande barn på natten och blanda med dagis på riktigt för Elsa, karriärmöjligheter som dyker upp för mamma, inventering för pappa, ridskola för Moa, bio, föräldramöte, kalas och middagsbjudningar så har du receptet för en helt vanlig vecka hos familjen Hansson!

Skämt åsido, dagis fungerar jättebra för lilla Elsa. Hon var ju lite skeptisk under inskolningen och förstod från första början vad som komma skulle, nämligen att mamma och pappa tänkte lämna henne på detta ställe med alla dessa nya människor. Tur man har storasyster där... Men, som alltid, så löser sig saker till det bästa. Onsdagen var första "riktiga" dagen på dagis för Elsa och hon skulle då både äta frukost och sova middag där för första gången. Gick hur bra som helst. Inga tårar, inget letande i hallen efter mamma och pappa, utan lek, skratt och social anpassning! Tänk att det funkar redan som ettåring! Fantastiskt!

Terminens första föräldramöte inträffade i onsdags. Det var Moas klasslärare och fritids som informerade om mål, visioner, regler, rutiner och annat smått och gott som vi föräldrar och alla barn har att vänta här framöver. Tänk att vi nu har ett skolbarn! Helt otroligt, läxdagar tisdagar och torsdagar, utedagar varje måndag, fritidsklubbar, leksaksregler, antimobbingplaner, Linnétema, musikal på flygeln, lusseshow och mycket, mycket annat står på schemat för hösten. Spännande och Moa verkar trivas som fisken.

I Emmas liv knallar vardagen på. Det största som händer i hennes liv är vilken dag hon kan leka med Lovisa eller Emilia efter dagis, eller om man får titta på film en liiiiten stund på kvällen samtidigt som hon intar kvällsmaten... Små barn, små bekymmer som man brukar säga.

Mammas karriärmöjligheter då? Ja, rätt var det är så dyker chansen upp och då är det bara att hoppa på. Tf chef under sex månader - varför inte... Det enda beslut jag skulle ångra är det som innebär att jag inte ens provar. Vad är det värsta som kan hända? Ja, det vill jag inte ens tänka på : ) Fr o m första oktober kommer mitt största aber vara att räcka till här hemma till mina barn... Vad mer kan man göra än att göra sitt bästa? Ser fram emot det och jag känner mig jättenervös...


Jag har fortfarande inte inhandlat någon ny kamera och efter att ha betalat räkningarna i helgen så lär det dröja ett tag innan jag kan göra det.... (pust). Jag bjuder istället på några bilder från i somras!

Sköt om Er!

image97

Elsa äter glass! Top hat - tack för att du är tillbaka!


image98

En och annan baddag fick vi i sommar iallafall...


image101

Annas mormor Dagny och morfar Elof var också med ner till stranden!


image99

Moa i liljekonvaljsnåret! Doftar ljuvligt - både blommorna och Moa!


image100

Goding!


Kram.RSS 2.0