Vida blick

Söndagen kom och vi var bjudna till Maria och Davids släktstuga i Gärdebyn, Rättvik. Helt utan förväntningar åkte vi iväg i förmiddags och fick uppleva en alldeles speciell dag. Inget särskilt hände, men vi fick njuta av den mest fantastiska utsikt man kan tänka sig, strålande vackert väder, glada barn och god mat och framför allt trevligt sällskap :-) Det är utan tvekan ett av de vackraste platserna jag känner till just vid infarten till Rättvik från Faluhållet, Söderåsen och även nu Gärdebyn, som inte ligger många stenkast från Vidablick.

Annars har påskhelgen varit lugn. Igår var vi hos Liselotte och Magnus, Sara och Jakob och röjde. Vi hade givetvis Singstar-tävling, som av någon anledning tenderar att bli mammornas grej... vi älskar det! Barnen röjde runt och var glada att få leka med varann, det sker alltför sällan nu för tiden.

Imorgon smäller det: MOA fyller 8 år!!!!! Äntligen, tycker hon. Jisses, hon har räknat dagarna i tre månader nu... Vi ska ha gympakalas i Högskolans gympahall med ett 20-tal barn i 8 års åldern. Det blir nog lagom livat det också... Sen kommer farfar och mormor och Björn också!

Här kommer lite bilder från dagen i Rättvik:

image192
Så här snygga var Elsa och Emma när vi skulle fara iväg.

image184
Stugan i bakgrunden och Linnéa, Moa, Pelle och Emma på väg på promenad.

image186
Det var idag det slog oss att vi borde ta med Moa ut och röra sig något oftare. Hon är lat! Kan behöva lite bättre kondition - och framför allt träna sig på att inte gnälla så lagom mycket... :-) Men det är klart att det känns i benen lite att gå upp för backarna på berget uppemot Vidablick, det kan man hålla med henne om...

image187
Vart vi än är så hittar alltid Moa något att klättra i. Som Maria så väl uttryckte det idag, Moa måste ha varit en apa i sitt tidigare liv...

image188
... men det räcker inte. Högre upp ska hon... Jobbigast är det för utomstående, mamma och pappa har vant sig och känner dessutom till hennes förmåga att klättra och hennes eventuella begränsningar (om hon har några sådana denna tjej...). Det roliga är att våra andra två tjejer tenderar att vandra samma väg som storasyster - att bli riktiga klätterapor de med.

image189
Maria och Elsa leker i snön.

image190
Efter den härliga promenaden så släppte tjejerna loss i lite dans till Melodifestivalen-skivan. Favoriterna är Amy Diamond och Linda Bengtzing...

image191
Elsa håller koll på Moa utanför...

image193
Efter dansen var det dags att pyssla. Emma snuttan ser så där lagom med på noterna ut!

image194

image195
Med alla Marias scrapbooking-saker så var det himmelriket för tjejerna att pyssla!

Tack för en härlig dag!

Kram

Våren är på väg!

Idag är det söndagen den 16 mars, åtta dagar kvar till Moas åttaårsdag (det har vi alla full koll på...), och vädermakterna överraskade med en strålande vacker dag. Skulle man kunna anat eftersom jag tidigt bestämt att jag behövde utföra lite jobb under helgen och att söndagen skulle passa bäst till detta ändamål... hade ingen som helst lust och sitta inne och jobba när söndagen väl kom. Nej, hela familjen klädde på sig och gick ut på björkrisjakt. Vi hamnade i lekparken och blev kvar där i ett par timmar. Helt underbart väder och en riktigt bra lekpark i anslutning till vårt nybyggda område - suveränt!

Sen bar det in och fixa lite spagetti och köttfärssås för att sedan åka till Folkets hus på Tobbe Trollkarl och Mojje! Vilken show! Mamma skrattade lika mycket som Moa och Emma. Det var riktigt roligt med trolleri och bra musik.

Sen fanns det ingen återvändo, det var hög tid att jobba. Det är just vad jag borde göra nu också, men ett litet inlägg tänkte jag klämma in däremellan.

Jag bjuder på lite bilder från dagen!

image173

Vi började lördagen med en storstädning. Elsa är inte sen att hjälpa till...
Men mamma, slangen har fastnat kom och hjälp mig...

image174

Ida har hunnit bli 12 år nu. Lustigt nog så är hon och vår kanin Lovis bästa polare. Idag när vi kom ut så spatserade Ida runt i kaninhagen och Lovis alldeles överförtjust skuttade efter henne. Så söta!

image175

image176

Nej, nu drar jag....

image177

Elsa älskar också att vara i kaninhagen, det tycker dock Lovis inte är lika roligt... Elsa brukar plocka lite kaninlortar och leka att hon lagar mat med dem... hmmm

image178

Elsa.

image179

Emma.

image180

Moa.

image181

Vilma, Moas bästa kompis.

image182

Systrar.

image183

Tittut uppe i himlen!

Sköt om er!
Kram

RSS 2.0