Sol, karneval och kalas!!!

Så har denna helg gått förbi, alldeles för fort...
Vi har haft ett fantastiskt väder och som man brukar säga;

Sol ute, sol inne
Sol i hjärta, sol i sinne

Så sant, så sant!

Helgen har ändå innehållt mycket smått och gott. Fredag åkte vi till mormor och Björn i Avesta och gick på karneval och åkte karuseller, åt sockervadd och gjorde av med fruktansvärt mycket pengar på struntsaker... :-)
Lördagen började bra, jag och Pelle sprang elljusspåret vid vattentornet i Avesta - det var längesedan! Det är så mycket jobbigare att springa i en backig terräng än vad jag är van vid här i Källviken... men vi kämpade oss igenom två varv fastän benen var tunga. Jag avslöjar inte hur långt det var för då skäms jag... :-)

Vi åkte hem efter att ha firat mormor och Emma med sång och presenter. Tänk att Emma var planerad att födas på mormors 50-års dag men hon höll ut 3 dagar extra! Emma var på 6-års kalas igår och vi passade på att hälsa på goda vänner i deras nybyggda hus. Avnjöt en god smörgåstårta. Vi hann tom med att grilla när vi kom hem på kvällen.

Söndagen då, den går i Emmas tecken förstås!!! Det efterlängtade 6-års kalaset. Som alltid, säkert 3:e eller 4:e året i rad som Emma bokstavligen har haft ett riktigt kalasväder på sin födelsedag. Hör och häpna, jag lyckades släppa kontrollen över denna dag och överlät detta till Pelle istället som fixade och donade hela förmiddagen medan jag och Moa och Elsa åkte till Lugnet och badade - så underbart vi hade det! Emma följde med Emilia och hennes familj till Harmsarvet för att titta på djurungarna.


Lite kallt i det djupa vattnet tyckte Elsa.


Men i den lilla poolen var det så skönt. Elsa låg i hela tiden!


Moa och jag hade en underbar förmiddag tillsammans. Vi pratade och diskuterade och passade lilla Elsa. Så mysigt vi hade! Brände oss gjorde vi också för vi låg ju mest och solade oss och pratade :-)


Men sen var det bara att packa sig hem för att ta emot 12 barn på kalaset!


Hur underbart söt får man vara när man är 6 år!!!! Vår lilla prinsessa i den fina klänningen hon fick av mormor. Hon har använt den konstant sen dess...


Vi börjar med lite presentöppning. Oj så mycket fina paket hon fick!


Vi fikade ute såklart. Tänk att det här med fika på kalasen - det börjar bli överspelat. Några kakor gick åt, men ingen ville ha glass!!! Nä, lekarna lockar mer!

Vi började med 3-kamp.

1. Bollkastning. Emma blev lite sur för hon inte träffade bollarna... men efter att mamma försäkrat henne om att det är samma priser och jodå, du kommer också få godis (!) så blev hon med igen!


2. Dragkamp. Riktigt starka var de tjejerna.


3. Säckhoppning. Lagledarna Moa och Cajsa visar hur man ska göra!

Sen var det saftpaus och lek i vattenspridaren.

Tur vi hade många baddräkter i skåpet...

Sen var det dags för prisutdelning, och priset var en skattkarta. Moa leder här sin grupp på jakt efter skatten!Och här kommer Cajsa med sin grupp. Lilla Ellen hon kämpade med skrindan hon, lillstumpan!


SKATTEN ÄR HITTAD!!!


VA, det är ju inge lakrits i min påse, säger Emma grymt besviken.


Hela gänget! Vi avslutade kalaset nere vid stranden.


Källviksbadet, nästan som vår egen privata strand :-)

Emma är så supernöjd med sitt kalas! Tack alla för ni kom!


Allt gott!
Kram

Studsande barn

Ett stort TACK till kära mormor (och Björn) för studsmattan, den är jätterolig tycker barnen!


Titta vad jag kan!


Kolla på mig då mamma!

För att inte tala om Moa som kan flipp, handstans, volt, flack, track.... :-)  ja, en massa trix kan hon iallafall. Ibland går det dock inte så bra och då blir hon Sur med stort S... men snart är hon där igen och tränar sig. Bilder på henne kommer senare.

Allt gott!
Kram

Fetmats och Gud

Dagarna går och att jag inte sitter lika mycket framför datorn på min fritid syns också i min blogg... inläggen blir inte så många. Men ett litet nedstamp då och då lär det bli fortsättningsvis också.

Status i livet

Jobb
Löper på, massor massor att göra. Flyttat till nya lokaler som är oerhört fina, ligger för långt ifrån verksamheten och är kalla :-)
Pelle stortrivs och går från och med nästa vecka in på sommarschemat som innebär sluta 16.00 varje dag!! Fin-fint.
Hemmet
Det vackra... och ständigt röriga och skräpiga... På tur står att plantera lite blommor ute och rensa rabatterna. Vi har köpt en studsmatta nu efter många diskussioner. Tjejerna har väntat tålmodigt och vi känner oss riktigt bekväma för en gångs skull att de har väntat på något gott och nu får det.
Barn
De underbara tre. Moa har just blivit en stor tjej. Det är bara att konstatera, hon är inget litet barn längre. Hon är en fantastiskt fin 9-åring, med sin mors humör (!) och ett hjärta av guld. Hon är en sån fin vän och omtyckt tjej. Det går jättebra för henne i skolan och hon jympar och spelar fotboll. Denna helg gör hon det hon tycker allra mest om, nämligen tillbringar den hos sin moster Linda. Denna gång även med Allex (såklart) och morbror Henke. Tänk att få ha en moster som ägnar all tid åt henne under hela helgen, gör bara saker som Moa tycker om och framför allt bara umgås och pratar och myser. Underbart att se deras relation, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det.

Emma, vår lilla 6-åring snart. Hon fyller om en dryg vecka! Då blir det barnkalas igen, det tredje inom loppet av 2,5 månad :-) Emma är en alldeles speciell liten tjej. Hon är så full i funderingar och även full i bus... Hon är riktigt bra på att testa våra gränser och det är jobbigt, men ägnar man bara henne lite egen tid, vilket är just det hon vill ha så är hon helt underbar! Förra helgen gjorde vi en utflykt som hon har pratat om sen i vintras, nämligen besökte Fetmats gravplats. För alla er som inte är Falubor, läs mer om Fetmats här: http://www.algonet.se/~hk-kyhle/stories/wagner2.html
Det är en underbar historia om en gruvarbetares öde i Falu koppargruva. Emma har fascinerats av den sen de på dagis besökte Kårebocken och fick berättat historien. Sen dess har vi läst boken och även gått på barn-vandring i gruvan och detta är en upplevelse! Numer ligger Fetmats begravd i Stora Kopparbergs kyrka i Falun. I söndags var det äntligen dags att titta till den. Det var en ganska pirrig Emma som stegade in på kyrkogården en strålande vacker söndag.


Eftersom vi skulle skjutsa Elsa på kalas precis efteråt så passade vi på att äta lunch på kyrkogården... är det tillåtet? Ja, vi träffade på en präst iallafall som kom ut från kyrkan och hon sa inget. Hon kunde dock inte heller svara på vart graven fanns... Emma undrade om präster jobbade på sönadagar också... varför då? När vi ätit klart gick vi runt kyrkan för Emma hade bestämt sett graven när vi kom... och det visade sig vara rätt, där stod den.


Lite skeptisk var hon. Mamma, vad liten graven är. Ja, men graven ligger under marken i en kista som är mycket större än stenen... Jaha, sa Emma och klev snabbt åt sidan... :-) Kyrkogårdar är märkliga gårdar sannerligen.
Det roliga med Emma är hennes filosofiska ådra. Hon började resonera om människor som levde "förr i tiden" som Fetmats och Gud. De ligger på kyrkogården nu för de levde ju bara förr i tiden. Mamma jag tror på Gud, han var snäll. Mamma, hur kan kroppen åka upp i himlen? Ibland känner jag att jag inte räcker till för att svara på alla hennes frågor, men hon nöjer sig ofta ändå med svaren hon får även om jag själv tycker att jag svarar lite konstigt ibland... :-)
Emma förföljs dock av en rädsla att varje kväll drömma mardrömmar och hon vill inte alls sova själv. När hon väl har somnat så sover hon ALLTID gott hela natten, men rädslan finns där. Stackars liten. Förhoppningsvis kan Emma och Elsa sova tillsammans när Elsa har blivit lite större.

Elsa då, lilla pluttan. Ja, hon är tre år nu. En stor tjej. Hon har dragits med en mycket, mycket långdragen förkylning som gör att hon inte orkar vara sig själv till 100%. Hon är väldigt känslig, gråter ofta och är trött. Vi har flera gånger tagit prover som visar något förhöjda värden av trombocyter (ni förstår...) men anvisas bara återkomma om ett par månader för att se hur det ser ut då... Men vissa dagar är bättre än andra och när hon är pigg är hon så himla go! Omtänksam, vet vad hon vill, testar oss och sina storasystrar och däremellan leker hon med sig själv eller sina kompisar, som är förvånansvärt många för att vara tre år!


Här är hon i lekparken och klättar, en egenskap som alla tre barnen ärvt av sin far... Så högt upp som möjligt.


Känner ni hennes känsla av att ha klättrat upp själv! JAG KAN ALLT!!!! Önskar att den kunde få finnas kvar för alltid.

Nej, nu är det lite myskväll kvar innan ögonlocken faller ihop.

Allt gott!
Kram

Narcissisten Anna
Ja... ni borde alla prova detta fenomen "make-over". Det är en upplevelse.

Puss

Mer London

Det är inte lätt men nu ska jag äntligen ta mig tid att kortfattat skriva om vår resa till London.

Flygresan gick bra, Maria var tydligen väldigt flygrädd men vilket pokerface - jag märkte inget av det! Hennes mage märkte av det dock och på fredag morgon vaknade hon med dålig mage och illamående. Möjligen påverkade den indiska maten som Craig bjöd på torsdagskvällen runt 22.30... Vi som planerat att göra denna make-over denna dag men av helt förståeliga skäl var Maria inte upplagd för det :-)
Istället tog vi det lite lugnt på förmiddagen. London bjöd på regn och just då kändes det inte alltför roligt... Men vi åt lite lunch tillsammans med barnvakten Lotta från Göteborg. Karin och Craig jobbade. Sen hoppade Maria in i duschen och under tiden klarnade himlen upp och Maria piggnade till och lusten kom tillbaka!

Fredag eftermiddag ägnades åt shopping. Oxford street kan vi ganska bra nu faktiskt. Vi åt italienskt. Tänk vad shopping kan göra för själen!!! :-)

Lördagen var Karin ledig. Craig vaknade med en dunderförkylning. Men vi åkte ut till Reigate i Surrey, ca en timmes bilfärd utanför London. Här ligger Karin och Craigs nya hus som de ska hyra. De flyttar nog in just nu... Vilket fantastiskt ställe! Det kommer bli skillnad som dag och natt för deras lilla familj att få flytta ut på landet, med egen inomhusbassäng, tennisbana, bar, bio, jacuzzi och bastu!!!

Craig släppte av oss vid Big ben och vi vandrade uppåt förbi Trafalgar square, Picadilli Circus och Oxford circus och lite mer shopping...

Söndagen var vi uppe tidigt. 9.15 var vi på plats på London Studio där make-oversessionen skulle äga rum. Det var fantastiskt roligt - vilken upplevelse! Och bilderna blev väldigt fina, se förra inlägget.

Måndag morgon var vi uppe ännu tidigare. 7.00 kom taxin och hämtade oss och vi påbörjade resan hem. Borta bra men hemma bäst! Underbart att träffa barnen igen!

Så vad tycker vi om London då? Jo, det är en fantastiskt vacker stad. Många fina byggnader, massor att se, trevligt folk träffade iallafall vi på. Men hövva så dyrt det är att leva och bo där. Skulle aldrig rekommendera en barnfamilj att flytta dit. Vilket fruktansvärt pusslande för att få ihop familj och karriär. Vi tror att det är svårt här i Sverige - men kom igen, det går inte att jämföra på samma dag ens. Karin försöker jobba två dagar i veckan, hon har antingen James på dagis då, vilket kostar 700 kr för en dag. Eller så har hon barnvakt vilket kostar halva hennes dagslön. Arbetstiderna är 9-19 ungefär... Finns inget som heter "Barnvänligt" i London, möjligen den enorma leksaksaffären men det är väl det enda. Restaurangerna har inga barnstolar och ser inte med blida ögon när Jimmie inte alls hade någon lust att sitta stilla vid bordet... Hyror som är rena fantasisummorna och på det tillkommer sophämtning (som är bedrövlig i London, det ligger sopor överallt) och uppvärmning.
Alltså, ingen familjestad men som singel eller vuxenturist - absolut värt ett besök!!!

Just one more THANKS to Karin och Craig for your kindness taking so good care of us during our stay in the big city! We look forward to come visit you again, now when you have that big house of yours!!!

Take care!
Love
Anna

Lite mer bilder (more pictures):


Jimmie utanför deras lägenhet på Regents park road (väldigt fint område) alldeles granne med Jamie Oliver och Led Zeppelins sångare Robert Plant. 

 
Big ben and yes, it´s really big!


Oxford circus, mitt i hettan inne i city! Black cabs syns överallt liksom de röda bussarna.


I parken utanför deras lägenhet, Primrose hill park. I bakgrunden skymtar en hund... och London Eye och London Zoo!


Jag och Maria (och Jimmie) spelar tennis vid deras nya hus på Lonesome lane, Reigate!


Inomhuspool, jacuzzi, bastu, bar... hmmm, så härligt!


Gott om utrymme i det nya huset!


Fint sminkad och stylad  flanerar vi längs shoppinggatorna även på söndagen!


London Studio

Självklart har jag massor att skriva om nu alldeles hemkommen efter vår Londonresa! Men det allra roligaste minnet vill jag dela med er redan i kväll - nämligen besöket på London Studio! Craig, Karins sambo, äger en make-over studio och vi fick den stora äran att prova på detta, bli sminkade, fixade i håret och fotade i studio. Så otroligt roligt vi hade det och bilderna är fantastiskt fina!

Jag har verkligen inte alls tid och blogga nu, jag måste tokjobba, ska bort på jobb både tisdag, onsdag och torsdag. Jättejobbigt när jag nyss kommit hem, till en sjuk man och en sjuk liten Elsa dessutom...

Men några av bilderna hinner jag bjuda på :-)


Visst är bilderna fina! Det var en väldigt duktig fotograf, sminkös och... hårfixare (eller vad det nu heter)!

Thank you Craig, this is a memory of a lifetime!

Thank you familjen Holm/Ward for having us for these days, it´s been a wonderful weekend and we will love to come visit you again in your new BIG house! Kiss Jimmie from ANNA och IA!!

Mer bilder från vår Londonresa kommer så fort jag får en tid över att blogga ;-)

Snabbrapport fran London

Resan gick valdigt bra. Flyget var i tid och vi landade i London 16.00 lokal tid. Vi tog taget mellan Stansted och London och dar motte Karin och James oss. Vi lyxade och tog taxi hem till dem for vi hittade inte ratt buss. Igar tog vi det mest lugnt och Craig kom hem med indisk mat sent igar kvall.

Idag kl 13.15 ska vi ga till make-overstudion for att bli fixade och fotade. Dessvarre vaknar Maria, min kusin, med magsjuka... suck. Karin och Craig jobbar och de har en barnvakt har med sin lilla dotter, sa har ar vi i lagenheten med tva barn och en barnvakt och vantar ut tiden... Forhoppningsvis blir Maria battre snart!

Ikvall skulle vi ut pa medlemsklubb, VIP-members only, som Karin lyckat fixat. Hoppas det blir nagot av det!

Pa aterhorande!
Kram

Mot London

Så håller jag just på att packa det sista, har bytt resväska 3 gånger för att inte tala om alla olika klädesplagg som åkt upp och ner ur väskorna :-) Jag är riktigt urusel på att packa, det är bara att konstatera.

Men annars är det mesta ordnat inför morgondagens färd. Vi drar redan runt 9.30 till Västerås, där vi flyger ifrån. Planet går inte förrän 15,00 men ändå... det är bra att vara ute i god tid, det är min melodi (min och Björns :-)

Vi ska bli make-over:ade och fotade på fredag i en av Craigs studios i London, det ser vi fram emot! Kjolar och blusar är nedpackade för detta event. Annars är det Madame Tussaud som står på schemat och kanske en och annan guidad tur och mycket strosande här och där. Såg på väderprognosen att det var risk för regn....... nehä.... kunde man inte gissa när det är England vi snackar om! Men, men det kommer inte stoppa oss inte!

Nu ska jag packa det sista.
Sköt om er!

Återkommer med bilder när jag är på hemmaplan igen!

Kram

Hjälp... hon är bara 9 år

Något hände efter Moas disco. Hon blev väldigt mycket mer omtyckt av alla killar helt plötsligt... Det är i och för sig inget kosntigt - hon är en underbar tjej och oerhört omtyckt av både tjej- och killkompisar. Det har hon alltid varit.

Nu får man vänja sig vid att hon är ihop med den och har gjort slut med den och han är kär i mig och vi har pussats (!). Hjälp, jag känner mig inte redo att bli "storbarnsmamma". I min värld är jag fortfarande småbarnsmamma och har inte behövt bekymra mig över sådana här frågor... det är ett ovant område.

Ikväll tyckte jag mycket synd om henne. Hon har varit ihop med en kille, vi kallar honom Kalle, och i måndags så gjorde Moa slut med honom för att "Olle" frågade chans på henne och hon ville hellre vara ihop med honom då... Nu har hon fått veta att Kalle blev väldigt ledsen när Moa gjorde slut, han till och med grät på skolan och nu känner Moa sig så taskig för att hon gjort honom illa. Vad säger man?????????????

Jag försöker trevande med några förslag, såsom; huvudsaken att det känns rätt för dig, vem är du mest kär i? Ja, gissa om det är lätt för en 9-åring och svara på... :-)

Det är väl nu man bara ska vara den där förstående mamman som lyssnar och kramar. Lilla gumman, hon kröp upp i min famn och grät en skvätt. Just i detta ögonblick vill jag bara sätta henne i en glasbur och skydda henne från allt, men jag vet att detta är en del i hennes utveckling och som sjävklart kommer leda till något lärorikt i hennes liv, men ändå... min lilla, lilla Moa.

Till råga på allt så låg Emma bredvid också för jag var själv hemma med barnen. - Mamma, varför är Moa ledsen?
Det är väl i sådana här stunder man ändå får se det som en fördel med storasyskon, att hon får se att allt inte är så lätt här i livet och att det är helt okej att vara ledsen ibland.
 
Nu ska jag försöka lägga mig, det väntar oerhört intensiva veckor framöver!

Kram från "snart tonårsmamman"..................

Picknick på Lugnet

Jag skulle verkligen behöva sitta och jobba, det ligger massor med jobb på hög och presentationer på konferenser som ska förberedas. Men vem vill sitta inne när solen strålar och det är så fantastiskt väder ute!!!!!

Vi bestämde oss för att åka på picknick igår och for iväg med tre förväntansfulla tjejer på "hemligt" resmål.


Vi åkte ända till Lugnet :-)

Spelade äventyrsgolf och åt lunch och fikade i gräset nedanför hoppbackarna (mammas jobb som Elsa säger... - de ligger alldeles i närheten och man ser hoppbackarna ända hemifrån oss!).Elsa med hoppbackarna i bakgrunden.


Här spelar vi äventyrsgolf - jätteroligt!


Moa äter picknick i en skulptur!


Elsa fikar.


Emma fikar.Våra barn är av naturen klättriga och lite smått rastlösa, det förstnämnda har de fått av sin far och det senare... efter sin mor - jag erkänner.
Detta resulterar i att en picknick utan klättring är inte värd namnet för dem. Efter att ha klättrat i klipporna på sidorna av hoppbackarna så ville Moa ha en ny utmaning - okej sa jag: du ska springa hela vägen uppför underbacken och sen ner! Visst, sa hon och laddade några minuter och stack iväg. Hon gick och småsprang över halva backen, sen när hon hade 1/4 kvar - då sprang hon resten... Mycket imponerande! Gissa om hon var stolt över att ha klarat sitt uppdrag, hon stod högst upp och skrek och viftade med armarna. Gumman, nu är det Wild kids nästa för henne!!

Ha det gott!


Valborgsmässoafton

Vi firade valborg tillsammans med Vicky och Robert och barnen. Vädret var alldeles toppenbra och vi åt massor, massor med riktigt god mat!


Tänk så här varmt har det hunnit bli här i Falun!


Systrarna hann med en liten brottningsmatch i solen också!


Lite kaffe på maten.


Emma och Moa på lite lagom avstånd från smällare och brasa.


Emilia också med!Runt 9 på kvällen drog vi oss alltså ned mot båthamnen i Källviken och tittade på brasan och väntade på fyrverkerierna. Elsa blev väldigt rädd för alla smällare så hon och Pelle fick avvika tidigare, tätt följd av Wilma och Robert... Lite välling så sov småbarnen sött sen! Emma, Emilia och Moa däremot tyckte det var riktigt roligt så jag och Vicky stannade kvar ett tag. Vi avslutade kvällen ganska dästa hemma hos Petterssons och vi kan konstatera att när man ätit tillräckligt mycket mat så går det inte ned så mycket mer drickbart... toppen! Fick vi vakna pigga dagen därpå!

Hej!


Elsa 3 år

Några bilder till från vår älskade lilla 3-åring!Dukat och klart inför kalaset! Det är första gången Elsa har kalas, men självklart skulle hon få bjuda sina kompisar när hennes storasyster gör så :-)


3 år fyller jag!


Elsa blåser ut ljusen!


Skattjakt, vi letar efter godispåsarna. Tänk här var man tvungen att ha ganska mycket kläder på sig... nu däremot är det varmt!

Grattis Elsa!
RSS 2.0