Mer London

Det är inte lätt men nu ska jag äntligen ta mig tid att kortfattat skriva om vår resa till London.

Flygresan gick bra, Maria var tydligen väldigt flygrädd men vilket pokerface - jag märkte inget av det! Hennes mage märkte av det dock och på fredag morgon vaknade hon med dålig mage och illamående. Möjligen påverkade den indiska maten som Craig bjöd på torsdagskvällen runt 22.30... Vi som planerat att göra denna make-over denna dag men av helt förståeliga skäl var Maria inte upplagd för det :-)
Istället tog vi det lite lugnt på förmiddagen. London bjöd på regn och just då kändes det inte alltför roligt... Men vi åt lite lunch tillsammans med barnvakten Lotta från Göteborg. Karin och Craig jobbade. Sen hoppade Maria in i duschen och under tiden klarnade himlen upp och Maria piggnade till och lusten kom tillbaka!

Fredag eftermiddag ägnades åt shopping. Oxford street kan vi ganska bra nu faktiskt. Vi åt italienskt. Tänk vad shopping kan göra för själen!!! :-)

Lördagen var Karin ledig. Craig vaknade med en dunderförkylning. Men vi åkte ut till Reigate i Surrey, ca en timmes bilfärd utanför London. Här ligger Karin och Craigs nya hus som de ska hyra. De flyttar nog in just nu... Vilket fantastiskt ställe! Det kommer bli skillnad som dag och natt för deras lilla familj att få flytta ut på landet, med egen inomhusbassäng, tennisbana, bar, bio, jacuzzi och bastu!!!

Craig släppte av oss vid Big ben och vi vandrade uppåt förbi Trafalgar square, Picadilli Circus och Oxford circus och lite mer shopping...

Söndagen var vi uppe tidigt. 9.15 var vi på plats på London Studio där make-oversessionen skulle äga rum. Det var fantastiskt roligt - vilken upplevelse! Och bilderna blev väldigt fina, se förra inlägget.

Måndag morgon var vi uppe ännu tidigare. 7.00 kom taxin och hämtade oss och vi påbörjade resan hem. Borta bra men hemma bäst! Underbart att träffa barnen igen!

Så vad tycker vi om London då? Jo, det är en fantastiskt vacker stad. Många fina byggnader, massor att se, trevligt folk träffade iallafall vi på. Men hövva så dyrt det är att leva och bo där. Skulle aldrig rekommendera en barnfamilj att flytta dit. Vilket fruktansvärt pusslande för att få ihop familj och karriär. Vi tror att det är svårt här i Sverige - men kom igen, det går inte att jämföra på samma dag ens. Karin försöker jobba två dagar i veckan, hon har antingen James på dagis då, vilket kostar 700 kr för en dag. Eller så har hon barnvakt vilket kostar halva hennes dagslön. Arbetstiderna är 9-19 ungefär... Finns inget som heter "Barnvänligt" i London, möjligen den enorma leksaksaffären men det är väl det enda. Restaurangerna har inga barnstolar och ser inte med blida ögon när Jimmie inte alls hade någon lust att sitta stilla vid bordet... Hyror som är rena fantasisummorna och på det tillkommer sophämtning (som är bedrövlig i London, det ligger sopor överallt) och uppvärmning.
Alltså, ingen familjestad men som singel eller vuxenturist - absolut värt ett besök!!!

Just one more THANKS to Karin och Craig for your kindness taking so good care of us during our stay in the big city! We look forward to come visit you again, now when you have that big house of yours!!!

Take care!
Love
Anna

Lite mer bilder (more pictures):


Jimmie utanför deras lägenhet på Regents park road (väldigt fint område) alldeles granne med Jamie Oliver och Led Zeppelins sångare Robert Plant. 

 
Big ben and yes, it´s really big!


Oxford circus, mitt i hettan inne i city! Black cabs syns överallt liksom de röda bussarna.


I parken utanför deras lägenhet, Primrose hill park. I bakgrunden skymtar en hund... och London Eye och London Zoo!


Jag och Maria (och Jimmie) spelar tennis vid deras nya hus på Lonesome lane, Reigate!


Inomhuspool, jacuzzi, bastu, bar... hmmm, så härligt!


Gott om utrymme i det nya huset!


Fint sminkad och stylad  flanerar vi längs shoppinggatorna även på söndagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0