Midsommar 2009

Aldrig bryta en tradition som är bra, det är vårt motto :-)

Midsommarafton tillbringades på Järnstigen förutom en avstickare med lastbilsflaksåk till Pilbo loge med sedvanlig dans runt midsommarstången! Det regnade som tusan hela förmiddagen men under Pilboturen så höll det sig tack och lov. Vi började med en riktigt god lunch hemma hos våra goa vänner Johan och Lena med barn (många barn...). Sen var det att plocka lite blommor till att klä vår alldeles egen midsommarstång - som alla år. Klockan 15.00 avgår lastbilarna och där stod vi på plats redo att klättra ombord - årets höjdpunkt näst efter tomten tycker barnen! Detta år köpte vi lite lotter och trot eller ej men vi vann första pris! 150 kronor i kontanter!!! Vi gick ju tom plus denna gång! Emma och hennes dagiskompisar fick också inför alla 100-tals firande visa upp Pigga-låtendansen! Så duktiga de var!

Sen var det bara hem och sätta på grillen, sen åt vi (igen) sen äntligen kom det vi alla väntat ett helt år på; den årliga midsommarfotbollsmatchen. Barnen mot vuxna. Detta år hände det oväntade - barnen vann... Jag och Lena kämpade i allafall så gott vi kunde, Pelle och Johan kanske inte gav allt men det var inget fegspel. Tur att de fick vinna för det brukar bli så sur stämning efteråt annars :-)

Runt 10 slocknade Elsa på soffan och runt 00.30 slumrade Emma och Moa och Lena (!) på soffan. Jag fick slita hem Pelle från grannarnas Gutiarr Hero... och så cyklade vi hem...


Spänd förväntan på lastbilarna.


Nu kommer de mamma!


Elsa ser lite skeptisk ut och framåt slutet ville hon hem... :-) Men det gick bra!


Mutade med tuggummi ställer de upp att bli fotade!


Få se nu om jag minns hur man gjorde...


Moa vägrade dansa, pappa vägrade dansa. Men mamma ville självklart dansa runt stången med barnen. Elsa ville bli buren runt... Men kul var det, det erkänner jag!


Här dansar och sjunger Emma och hennes kompisar Pigga låten!


"Hejdå din gamla leverpastej, nu vill jag inte dansa med dig. Hejdå din gamla leverpastej, för jag har fått en annan".


Sötaste 3-åringen någonsin!


Syskonen poserar på golvet.
Dags för matchen

Barnen-Vuxna

Lag Barnen. William, Moa, David och Emma.


Lagfoto - efter matchen.


Lag Vuxna. Hmmm... Emma har på något sätt under matchens gång lyckats infiltrera sig i de vuxnas lag.


Midsommarstången - så vacker!

Glad sommar alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0