Flera födelsedagar och kommande semester

Ja, nu var det längesedan jag skrev ett inlägg här, vilket innebär ett hopp från Canarieöarna till Runn och kommande semester!

Några saker har hunnit hända sedan förra inlägget i april; Emma har fyllt 5 år, det är därför hon är så lång nu... som hon säger själv :-)
Mamman har hunnit fylla 33 år, mormor har fyllt 55 år och gammelmorfar 91 år!!! Det har varit strålande sol och spöregn och hysteriskt mycket jobb för Annas del och extremt lite jobb för Pelles del, som slutade på Hemköp i maj efter 16 år inom företaget... Han börjar sitt nya jobb den 1 september så detta blir nog det längsta sommarlov barnen (och Pelle) får njuta av någonsin!

Barnen har haft skol- och dagisavslutning, vi har firat midsommar i Pilbo och vi har varit i Säterdalen och klättrat och tittat på djuren. Kort och gott - livet rullar på!

Jag gör mina sista dagar denna vecka och sen väntar en lång semester! Vi åker iväg till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld nästa lördag - gissa om barnen knappt kan bärga sig! Det värmer i hjärtat och se deras tindrande ögon när de pratar om allt de vill göra där. De laddar upp genom att titta på hemsidan www.alv.se och ser filmerna, lyssnar på musiken och läser böckerna. Moa har haft Astrid Lindgrenstema hela våren i skolan så hon passar på att lära mamma och pappa några detaljer om Astrid som vi inte visste om... När vi ändå drar nedåt så tänker vi antingen åka ut åt kusten och Västervik och bada i havet eller så åker vi uppåt Stockhom och går på Gröna lund och Skansen. Det ska blir hemskt skönt att komma iväg en sväng. I slutet av juli kommer våra kära Piteåvänner ned till Dalom - det ser vi fram emot! Ett besök på Leksand sommarland väntar då som traditionen bjuder!

Lite bilder får illustrera upplevelserna under senvåren och försommaren:

Mormor fyller 55 (eller var det 25...) år och vi är i Avesta och hälsar på.


Emmas 5 års kalas! Toppenfint väder och blåsigt och 13 barn - underbart!
Avslutning på Astrid Lindgrentema i skolan. Moa var Annika (ur Pippi förståss).
Sen var det dags för skolavslutning - den allra första! De är så rysligt söta när de ska upp och sjunga på scenen och man är så omåttligt stolt så tårarna gärna vill titta fram...
Så kom midsommar och den firar vi enligt tradition hos Johan och Lena. Åker lastbilsflak till Pilbo bystuga, skyddar oss under paraplyerna och dansar runt majstången och fikar! Alltid lika mysigt. Sen grillar vi på Galgberget och tjafsar om hur vi ska ta oss hem på bästa sätt mitt i natten...
Mamma fyller 33 år - börjar bli gammal nu :-)


Så här fin var jag på mammas kalas (ja, ända tills jag råkade kissa i byxorna...).
Elsa har ju nästan slutat med blöja, använder den bara på nätterna. Mamma och pappa får dock tvätta ett antal byxor varje dag som är full av både "det lilla" och "det stora" :-D. Men hon är så duktigt vår 2-åring!
Ni som ännu inte varit i Säterdalen bara måste ta er dit - det är ett fantastiskt ställe där man kan vara en hel dag utan problem. Finns allt och det är väldigt vackert. Man får förtränga de minnen man har från sin ungdom när man var där i ett helt annat syfte... (det var kul då också i och för sig...) :-)

Inte konstigt att barnen älskar denna rutschkana eller hur!?


Alldeles bakom rutschkanan upp på berget slingrar sig flera fantastiska klätterstigar
i princip lodrät riktning. Barnen (och mamma och pappa...) älskar att klättra där - så även denna gång!Vi är bara helt bäst när vi kommit ända upp på toppen!


Och däruppe på toppen hittade vi ett par hästar.


Elsa funderar lite över kalkonerna och grisarna runt i kring henne.


Världens sötaste sötnos - Elsa!


Världens vackraste 5 åring!
Jätterolig gunga tycker barnen!


Mamma, det är en get som stångar sig mot mitt ben... :-)


Prinsessorna!


Hemma i trädgården "gömmer" sig Ida i gräset.


Men Elsa hittar henne förstås!


Sköt om er och ha en underbar sommar!

Kommentarer
Postat av: Åse

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vilka underbara bilder!! Blir så saknis efter er & ångrar såå att vi inte tog omvägen kring Falun trots allt!!! suck Hoppas jag får krama er allihop snart!!

KRAM KRAM vännen

2008-07-20 @ 20:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0