Sol, karneval och kalas!!!

Så har denna helg gått förbi, alldeles för fort...
Vi har haft ett fantastiskt väder och som man brukar säga;

Sol ute, sol inne
Sol i hjärta, sol i sinne

Så sant, så sant!

Helgen har ändå innehållt mycket smått och gott. Fredag åkte vi till mormor och Björn i Avesta och gick på karneval och åkte karuseller, åt sockervadd och gjorde av med fruktansvärt mycket pengar på struntsaker... :-)
Lördagen började bra, jag och Pelle sprang elljusspåret vid vattentornet i Avesta - det var längesedan! Det är så mycket jobbigare att springa i en backig terräng än vad jag är van vid här i Källviken... men vi kämpade oss igenom två varv fastän benen var tunga. Jag avslöjar inte hur långt det var för då skäms jag... :-)

Vi åkte hem efter att ha firat mormor och Emma med sång och presenter. Tänk att Emma var planerad att födas på mormors 50-års dag men hon höll ut 3 dagar extra! Emma var på 6-års kalas igår och vi passade på att hälsa på goda vänner i deras nybyggda hus. Avnjöt en god smörgåstårta. Vi hann tom med att grilla när vi kom hem på kvällen.

Söndagen då, den går i Emmas tecken förstås!!! Det efterlängtade 6-års kalaset. Som alltid, säkert 3:e eller 4:e året i rad som Emma bokstavligen har haft ett riktigt kalasväder på sin födelsedag. Hör och häpna, jag lyckades släppa kontrollen över denna dag och överlät detta till Pelle istället som fixade och donade hela förmiddagen medan jag och Moa och Elsa åkte till Lugnet och badade - så underbart vi hade det! Emma följde med Emilia och hennes familj till Harmsarvet för att titta på djurungarna.


Lite kallt i det djupa vattnet tyckte Elsa.


Men i den lilla poolen var det så skönt. Elsa låg i hela tiden!


Moa och jag hade en underbar förmiddag tillsammans. Vi pratade och diskuterade och passade lilla Elsa. Så mysigt vi hade! Brände oss gjorde vi också för vi låg ju mest och solade oss och pratade :-)


Men sen var det bara att packa sig hem för att ta emot 12 barn på kalaset!


Hur underbart söt får man vara när man är 6 år!!!! Vår lilla prinsessa i den fina klänningen hon fick av mormor. Hon har använt den konstant sen dess...


Vi börjar med lite presentöppning. Oj så mycket fina paket hon fick!


Vi fikade ute såklart. Tänk att det här med fika på kalasen - det börjar bli överspelat. Några kakor gick åt, men ingen ville ha glass!!! Nä, lekarna lockar mer!

Vi började med 3-kamp.

1. Bollkastning. Emma blev lite sur för hon inte träffade bollarna... men efter att mamma försäkrat henne om att det är samma priser och jodå, du kommer också få godis (!) så blev hon med igen!


2. Dragkamp. Riktigt starka var de tjejerna.


3. Säckhoppning. Lagledarna Moa och Cajsa visar hur man ska göra!

Sen var det saftpaus och lek i vattenspridaren.

Tur vi hade många baddräkter i skåpet...

Sen var det dags för prisutdelning, och priset var en skattkarta. Moa leder här sin grupp på jakt efter skatten!Och här kommer Cajsa med sin grupp. Lilla Ellen hon kämpade med skrindan hon, lillstumpan!


SKATTEN ÄR HITTAD!!!


VA, det är ju inge lakrits i min påse, säger Emma grymt besviken.


Hela gänget! Vi avslutade kalaset nere vid stranden.


Källviksbadet, nästan som vår egen privata strand :-)

Emma är så supernöjd med sitt kalas! Tack alla för ni kom!


Allt gott!
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0