Fotbollstjejen

Moa spelar numera fotboll, snart uppe i division 1... :-)
Sån fruktansvärd envishet som ligger inuti denna dam, helt otroligt. Peppad av våra kära vänner Johan och Ville som vi alltid spelar fotbollsmatch med på midsommarafton - det är en tradition, så bestämde hon sig för att börja på fotboll för några veckor sedan. Många av hennes kompisar går också så det skulle nog bli bra tänkte vi. Hon provade ju förra året också men tröttnade. NU är hon mer peppad än någonsin! Det går bra för henne, riktigt bra. Hon har en spelkänsla som inte är så vanligt och visserligen behöver hon fortsätta träna på t ex att springa med bollen, men duktig är hon. Denna talang måste hon ärvt av sin moster och morbror, för fotbollsgener vet jag inte om vi har så goda... skulle vara Pelle då.

Hur som helst så var det match i lördags. Spöregn såklart. Men upp hela familjen och iväg till 10... till Grycksbo. Första matchen fick Moa till sin stora förtjusning stå i mål. Hon har tränat mest på att vara målvakt, hon gillar det. Det gick otroligt bra, räddade massor av bollar och vi vann med 3-2. Andra matchen spelade de mot ett år äldre tjejer och dessutom var de ganska trötta efter att spelat en match just innan. Moa spelade ute, vänster forward och hon blev så lycklig när hon lyckades lägga in 3-3 målet!
- Mamma, tack vare mig så blev det oavgjort, annars hade vi förlorat...

Stolt mamma.


Lite uppvärmning innan första matchen körde igång.


Ibland blir det långtråkigt som målis...


Moa hade alltså varit med på två träningar innan denna match. Till råga på allt blev hon lagkapten första matchen. Hon visste inte ens vad det var... Tänk själv att aldrig sett någon match förut och än mindre spelat match. Hon visste inte hur en avspark skulle gå till eller att man som lagkapten skulle tacka motståndarlaget efter matchen... men hon fixade det galant! Hon växte nog en centimeter den dagen :-)


Här spelar hon ute. - Moa, du är vänster forward. Jaha... och vad innebär det... pluttan men det gick också jättebra.


Hela laget! Så BÄST!

Och på söndag ska Emma börja på fotboll också! Hennes kompisar från dagis har ett lag som tränar innebandy på vintern och fotboll på sommaren. Hon var med på innebandyn ganska länge och hon var riktigt bra på det, helt orädd. Men slutade för det vart tråkigt, hon ville ju leka med kompisar. Men nu vill hon prova fotbollen, så det är bara och hänga på sig regnkläderna och ställa sig bredvid fotbollsplanen igen! Roligt är det faktiskt!

Allt gott!

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Vilken super tjej ni har!!

Roligt att de hittar något de gillar och extra roligt att det tycks vara hennes grej - som hon är bra på.

Superduktig tjej och envisheten är bra att ha, den komer man långt på i livet.

Kram på er!

2009-06-17 @ 22:58:10
URL: http://familjenlindqvist.blogg.se/
Postat av: Linda

Mosters fotbollsstinna hjärta slår volter... :)



Puss på er, världens bästa Hanssons.

2009-06-18 @ 11:26:01
URL: http://thisshutter.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0