En kamera har anlänt!

Nu har det hänt! Jag kunde bestämma mig för en kamera och vips så låg den på Consum Kvarnberget i fredags kväll. Direktlevererad från Paris, tänk dig det du!

Naturligtvis har jag ägnat en stund åt att knäppa några kort - på barnen företrädesvis... Här kommer några smakprov.

image102

Lilla Elsa som håller på att bli en stor tjej. Pratar så smått, är mycket bestämd på vad hon vill och inte vill. Envis som få, testar pottan då och då - men kisset kommer konstigt nog alltid just när hon rest sig upp... Leker med sina systrar, jagar katten, älskar dagis och hinner inte ens säga hej då till mamma innan hon är inne i lekrummet och leker. Kompisen heter Linus!

image103

Emma deckade runt halv nio i lördags i soffan. Emma i ena hörnet och Moa i andra. Ja, tänk att leva ens en bråkdel av deras hektiska liv, nog skulle man vara ganska trött alltid. Upp tidigt på morgonen, till dagis, ful fart hela dagen, leka med kompisar, äta middag, leka lite mer med kompisar, äta kvällsmat, duscha och just när man ska lägga sig - busa lite med sina systrar och reta gallfeber på mamma och pappa!!! Det är inte konstigt att man deckar...

image104

I andra hörnet av soffan sussar den "stora bocken bruse". Mamma och pappa fick en lördags kväll i lugn och ro. Annat var det kl 05.00 på morgonen när Moa kommer upp och mår illa, kräks på golvet och ett par gånger till. Så vaknar Emma runt 7.00 och har ögoninflammation i båda ögonen. Elsa var dock pigg... Ibland får man vara tacksam för det lilla, nämligen att de lyckades pricka in helgen (!).

Så är det då söndag kväll och idag har vi hunnit städa undan i trädgården, gjort höst, satt ljung, krattat, burit bort utemöblerna och klippt häcken. Förutom det har vi hunnit vara på Friskis & Svettis imorse på familjegympa, vilket vi tog på orden och åkte hela familjen. Superkul, tyckte barnen! Mamma fick också träna ett medelpass så nu är man lagom spänd i musklerna, får se om man tar sig upp ur sängen imorrn. Har också bakat bullar och städat hela huset. Ibland är dagen låååååång, men nu är vi trötta.

Så var det lite jobb som skulle behöva göras då... lite läsning, lite förberedelser inför kommande vecka. Hur ska jag nu orka det? Lär nog somna med boken över mig....

För övrigt så har det hänt två saker till i helgen; en fruktansvärd händelse och en mer angenäm. Betty, vår kära vita kanin, föll offer för räven i fredags. Hårtussar på gräsmattan är det enda som återstår av henne och dessvärre vittnar om en kamp mellan kaninen och räven. Djup tragedi i fredags kväll. Ingen rolig nyhet att kläcka för Moa när hon kom från skolan. Hon blev först ganska tystlåten, men efter en kort stund sa hon med tårarna sprutandes: Mamma, vi måste köpa en till kanin. Herregud, tänker jag. Ska hon börja tjata om ersättare på en gång, sanningen är nog den att vi inte kommer att införskaffa några fler djur i denna familj. Men när hon fortsatte så sa hon: Vi kan ju inte låta Lovis vara helt ensam, hon kommer ju frysa jättemycket... Det gör ont i hjärtat, det gör det verkligen. Den hemska verkligheten kan vara otäck och rå för små oskyldiga barn. Men räven behöver ju också mat.... klen tröst jag vet....
På barns vis, så lyckas Moa bli på betydligt bättre humör när hon och hennes kompis kommer på att Lovis ska få vara hemma hos kompisens kaniner så ofta hon vill. De bor ju jättenära och mamma: De är jättebra kompisar, de sitter bredvid varandra - titta!!!!

Den andra mer angenäma händelsen var besöket på IKEA på lördagen. Nu har vi förberett inför nästa helg när mormor kommer på besök och ska vara hemma med barnen måndag, tisdag och onsdag för att barnen ska få vara ledig på höstlovet! Tack och lov för mormorar! Vi har inhandlat en dagbädd. En soffa och dubbelsäng i ett! Datarummet är numera ett äkta gästrum och vi har nu betydligt lättare att ta emot nattgäster! Tänk på det alla ni som är långväga ifrån! 

Nu är det godnatt! Sköt om dig!

Kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0