Norrland i våra hjärtan....

Vi har varit i Norrland på semester! Härliga underbara Norrland! Ibland funderar jag varför vi flyttade därifrån... 
Vi tog första etappen förra söndagen och körde till Örnsköldsvik där vi stannade över natten hos våra kära vänner Åse och Jörgen och deras busfrö Nils! Passade på att bada i äventyrsbadet som vi trånat efter så många gånger när vi åkt förbi det på väg upp till Norrland eller ner till Dalarna. Gissa om barnen (och föräldrarna för den delen) gillade det....

image42

Gravida Åse och treåringen Nils.


image43

Jörgen och Nisse!


image44

Emma med sina puffar (dem tackar vi Lena för...)


image45

Sällan skådar världen ett sådant vattendjur. Hon får aldrig nog!


image46

Elsa var lite mer skeptisk. Men i pappas famn är man trygg!


På måndagen drog vi vidare mot Piteå, slutdestinationen! Äntligen där, som vi hade längtat och speciellt Moa. Hon som är född där har en alldeles speciell dragningskraft mot den norra delen av vårt avlånga land. Hon hade skyhöga förväntningar och jag kan bara konstatera att de infriades med råge! Hon vill numera flytta tillbaka dit upp, det är hemma för henne, säger hon... Suck, jag känner på mig att vi kommer förlora henne till Norrland så fort hon får en möjlighet. Men, men - Norrland älskar ju vi också så varför inte!

Det kändes gott och komma tillbaka dit. Vi flyttade därifrån i juni 2001 och det är bara jag och Moa som en enda gång i mars 2005 varit upp och hälsat på. Vi som skulle åka dit varje sommar.... lite annat har kommit emellan dock. Det var sig likt - Piteå är en underbar stad, vackert och otroligt trevliga människor. Allt är så okomplicerat däruppe, mentaliteten "allt löser sig" är kännbar och alldeles fantastisk. 

Peter och Helenas hus på Måsvägen 4 var vårt mål! Så mysigt litet hus med en "boda" på gården - fixad för vår skull. Vi hade det toppenbra där! Tyvärr lyckades vi pricka in förmodligen den enda veckan under hela sommaren då solen hållit sig långt borta och istället låtet regnet falla i skyar. Nåja, det var iallafall uppehåll de flesta kvällar så en och annat båttur hann vi med.

När solen inte ville skina och tillåta bad på Piteå havsbad så fick vi istället hitta på annat. Allt från Leos lekland i Luleå till Grahns minizoo i Öjebyn blev det! Tusen tack till våra kära vänner Peter och Helena som så gärna ställde upp och tog med barnen både till havsbadets lekplats och Grahns för att ge två stackars uttröttade småbarnsföräldrar några timmar för sig själv! Ni är guld värda. Ni ska tro att vi kände oss fullständigt trygga att lämna barnen till en erfaren dagisfröken och så Peter...

Jag ger er nu ett urval bilder som ensamt får ge er berättelsen av vår resa.

image47

Efter tårar kommer alltid skratt!

image48

Moa och Zigge.


image49

Jacob - fiskemästaren!


image50

Båttur i skärgården utanför Munksund!

image51

Stjärnklar natt på båten. Moa som älskar djur var alldeles överlycklig över Zigge och även råttan som bor hemma familjen Granberg. Emma däremot fick en terapivecka som i början var alldeles skräckslagen för hunden. Efter ett tag gick det bra när han satt bunden och framåt slutet av veckan så gick det bra även när han sprang lös. Tänk vad en Piteåresa kan göra gott!

image52

- Mamma, ta ett kort på mig bredvid hunden. Titta jag vågar stå nära den...
Lillstumpan, envis som få!

image53

En blivande brandman tro?

image54

Eftersom Peter är brandman så är brandstationen ett givet utflyktsmål när vi kommer! Moa älskar det och Emma var som vanligt lite mer skeptisk, bilarna låter ju så högt och stegen går ju så högt upp i luften.... Ja, tänk så olika de kan vara!

image55

Hur många meter upp i luften tog du våra barn???? Ner kom dem och var besvikna för att han inte tog dem allra högst upp...

image56

Leos lekland i Luleå var en annan höjdpunkt för stora och små. När regnet piskade utanför så var det ganska behagligt att vara inomhus även om temperaturen i leklandet säkert uppgick till 30 grader utan att överdriva! Men roligt var det...

image57

... för små liksom för stora....

image58

Moa har pratat länge om att få träffa Jacobs mamma och nu äntligen fick vi chansen! Kul att se henne igen. Också i full färd med husbygge - lycka till!

image59

Mera båt....

image60

... ännu mera båt. Det är så härligt att glida fram över vattnet!
Här är Peter, gode vän, och du ser inte alls salongsberusad ut utan du är så stilig!

image61

Elsa gillar också att åka båt!

image62

Självklart åt vi Pitepalt! Svärfar Gunnar kom och rullade paltar hela förmiddagen och fick sedan avnjutas av våra barn som älskade det! Även vi vuxna gillar palt, mest Peter som lyckades peta i sig sju paltar. Paltkoman, eller som man säger i Pite - paltschwimen - inföll sig i vanlig ordning efter maten!

image63

Råttan utan namn. Riktigt mysig liten krabat faktiskt, väldigt social och sällskaplig!

image64

Vi var även på äventyrsbadet på Pite havsbad också. Bada ville vi ju även om inte vädret tillät det. Lilla Elsa är fortfarande lite skeptisk, men här också lite trött.

image65

Medan mamma och pappa fick packa in allt i bilen i fred så tog Peter och Helena med barnaskaran till havsbadets lekplats. Japp, det är dags för hemfärd och solen passar på att titta fram....

image66

Jacob och Elsa i djupa konversationer!

image67

Peter - du är ju en mästerfotograf! Eller är det motivet som gör bilden?

image68

Det sista vi gör innan hemfärden är en båttur över till Fingermanholmen för att förtära pizza och gräva i sanden.

Varma kramar till våra kära vänner! Tack för gästvänligheten!
Moa håller redan på att packa väskan inför Piteåresa till vintern!

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vilka härliga semesterbilder!!
Vilken fin blogg du har! Får jag
länka till dig?

2007-08-07 @ 22:44:23
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Anna i Falun

Hej junitjej! Kul att du gillar bloggen, visst får du länka till den! Ha det gott!

2007-08-08 @ 19:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0